5 березня сесія Черкаської обласної ради прийняла рішення про направлення 8 млн.гр. на виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2014-2017 роки». В минулому році за аналогічним формулюванням ТОВ «Фрезеніус» було направлено 10 млн.гр. з обласного бюджету. Проте 6 млн. грн. так і не були використані через бюрократичну тяганину та небажання чиновників брати на себе відповідальність і повернуті назад до обласного бюджету. При цьому, рівень оплати послуг в 2014 році при «владі Майдану» знизився до 23% проти 60% в 2013 році при «владі Тулуба». Про це у зверненні до керівництва області пише депутат Черкаської облради Любов Майборода.

«З метою недопущення повторення в 2015 році ситуації 2014 року, мною були направлені пропозиції до бюджету по вирішенню питання оплати послуг Фрезеніуса. Зокрема, замість прийнятої редакції в бюджеті: «надати 8 млн. грн на виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю», я запропонувала записати: Надати 8,000 млн.грн. на оплату послуги гемодіалізу в ТОВ «Фрезеніус» та погодити укладання договору про закупівлю послуг між комунальним закладом «Черкаська обласна лікарня» та ТОВ «Фрезеніус Медікал КЕР». Проте депутатською більшістю пропозиції не були підтримані.

Наслідком буде недофінансування ТОВ «Фрезеніус» за прикладом 2014 року та закриття приватного закладу», – йдеться у зверненні Майбороди до Юрія Ткаченка.

«Ми не маємо права допустити, щоб приватна клініка покинула Черкащину. В 2011 році клініка не отримала ні копійки за лікування хворих, в 2013 – оплачено 6 млн.  замість 9,6 млн. В 2014 оплачено 4.7 млн. гр.  замість 14,7 млн. грн. Німецька клініка продовжує надавати медичну допомогу хворим з нирковою недостатністю, над якими знущається депутатська більшість. Звертаюсь до Вас, шановний Юріє Олеговичу, втрутитись в ситуацію з метою перегляду даного рішення депутатів. Відповідно до ст. 13 закону України «Про статус депутатів місцевих рад», пропоную провести робочу нараду за участю директорів департаменту фінансів, охорони здоров`я ОДА, представника «Фрезеніуса» та мене і вирішити питання механізму фінансування процедури гемодіалізу по суті», – пише Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
-1 #7 Фотограф 17.03.2015 22:04
«Ситуація з «Фрезеніусом» продовжує залишатись невирішеною», – Майборода
***
Что? Опять "бандыты" мешают? Может подключить баптистов к финансированию Фрезенуса?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Іван 17.03.2015 16:24
Всі прекрасно знають, і Ситник , і найдан, і губернатор, що у відділенні гемодіалізу обласної лікарні працює ГЕСТАПОВКА. це відділення треба б було закрити, просто залиниши декілька місць. відношення грубе, якість лікування нікудишня. всі це знають і всіх це влаштовує? Якщо будуть такі медики, як Королевич, то ГАНБА! Ні про яку тоді Європу і думати нам не можна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Тетяна 17.03.2015 11:21
Спасибі Любі Володимирівні! Яка бореться за людей , незалежно яка влада. Просто "Батьківщина" при Тулубі були за нами , а як же наглядний приклад, а вони "борці" , а зараз ці ХАМЕЛЕОНИ теж крадуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Аліса 17.03.2015 10:38
Автор коментару "ПРОКУРОР" , а Ви праві! просто у "Фрезеніусі" прозоро все , лікування якісне , прикиньте вартість одної процедури дешевше ніж в обласній, та і ставлення до пацієнтів не таке, як в обласній (наче ГЕСТАПО) Просто мафія не хоче признати інвестора , бо немає ніяких відкаті, звикли красти. Прикиньте при якіснішому лікуванні та при дешевшій вартості ( це ж ще і економія бюджетних коштів)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 незнайка 16.03.2015 21:35
прысидальнику выгоднее финансировать докторов 3 поликлиники типа Литвин а от жалоб Стадник отпишется
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Светлана 16.03.2015 21:05
Прочерк, опубликуйте наше обращение к депутатам. Мы перешли во Фрезениус из обласной больницы и вспоминаем с ужасом издевательства над нами. Защитите нас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 прокурор 16.03.2015 20:53
Відкати в обласній лікарні зашкалюють, тому олійниківці-мушієківці будуть стояти до останнього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100