реклама

реклама

Анатолій Кузьмінський – єдиний, кому в міністерстві освіти і науки України відмовили брати участь у виборах ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Про це міністр освіти Сергій Квіт повідомив під час прес-конференції в Черкасах.


– Із Кузьмінським (колишній ректор ЧНУ, екс-регіонал, депутат Черкаської обласної ради, – ред.) я особисто не знайомий. Мої враження негативні, тому що я відвідував університет як професор, здається, у 2005 чи 2006 році. Я прекрасно пам’ятаю, які були розмови про Кузьмінського і чому він змушений був піти з посади. Тому що голодували студенти. Я цю історію пам’ятаю, – зауважив Сергій Миронович.

За його міністра, на сьогоднішній день він одержав «масу інформації із різних джерел».

– У мене є лист від університетської громадськості, від майданівської черкаської громадськості, маю інформацію від правоохоронних органів стосовно Кузьмінського. Моє враження було таке, що ця людина не планує займатися університетом, а, можливо, планує займатися політикою, і просто смикати університет у своїх якихось цілях. Я вважаю, що це неправильно. Це не в інтересах університету та не інтересах міністерства. А ми повинні діяти в інтересах університету. Тому моя оцінка негативна. Хоча я повторюю, що я особисто з ним не знайомий, – зазначив Сергій Квіт. – Йому (Анатолію Кузьмінському, – ред.) відмовили на підставі того, що я щойно озвучив.

Зауважимо, що всього до міністерства освіти і науки звернулося 5 претендентів на посаду ректора ЧНУ. Однак дозволили балотуватися тільки Сергію Назаренку, Ніні Тарасенковій, Олександру Черевку та Павлу Стеблянку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #22 Mary Celeste 19.04.2015 19:38
В мире есть вещи посильнее чем категорический императив Канта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #21 Марія 19.04.2015 14:46
Цитую Сигизмунд Кац:
Вважаю, що відмова А.Кузьмінскому взяти участь у конкурсі свідчить про його перемогу.
Як би вони не боялися, що колектив піде за А.І.К., то не паплюжили б а ні його, та не плювали б на Закон.

Правда переможе ! Порушили Закони України-вибори недійсні !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #20 Moses 19.04.2015 08:52
Цитую Сигизмунд Кац:
Завтра на місці Кузьмінського буде хтось інший, не потрібний і якій заважає...

Якщо б у нього (А. Кузьмінського) було почуття міри,совість та вміння тримати слово, то працював би собі професором у ЧНУ та й горя не знав. Треба вміти красиво піти. Як кажуть у театрі, краще на рік раніше,ніж на секунду пізніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #19 Перехожий 19.04.2015 02:33
Я б і не питав Міністра, чого відмовили одному з найодіозніших персонажів часів янукізму. По-моєму, й так все ясно. От якби його допустили до виборів - тоді б виникли питання
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #18 Перехожий 19.04.2015 02:31
Цитую Прочерк: Доктор фізико-математичних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Віталій Слинько, який працював у Черкаському національному університеті у 2003-2010 роках, обурений тим, що Вчена рада навчального закладу й досі не розглянула питання про звільнення ректора Анатолія Кузьмінського. З відповідною заявою він та його колеги звернулися до «Прочерку».
На переконання Віталія Слинька, Кузьмінський «відомий своїми переслідуванням и студентів та викладачів за їхні політичні погляди».http://procherk.info/news/7-cherkassy/21398-chnu-pogruz-u-koruptsiyi-kolishni-pratsivniki-vishu
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #17 7-Zip 19.04.2015 02:22
Цитую "Прочерк": "Нещодавно в університеті відбувся захист дисертації одного з науковців на здобуття вищого ступеня. Цікаво, що в роботі помітили цілі шматки переписаного з інших робіт тексту. Як не дивно, науковим консультантом роботи саме Анатолій Кузьмінський.Далі - http://procherk.info/news/7-cherkassy/23879-doktor-fiziko-matematichnih-nauk-vikriv-plagiatora-kuzminskogo Мені здається, вже цього достатньо, ьале ж це лише один маленький факт, який вийшов на поверхню
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 ненезнайка 18.04.2015 20:39
На сегодня, точно, в историю вошли только двое людяных - Тканко и Боечко. Остальные? Влипли! Как мухи в липучку, положенную на кучку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #15 ...вот такое вот зараза - 18.04.2015 17:15
министерство у Квиты! Ночь на дворе, ЧНУ в конуре, Кузьминский кричит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #14 Честный 18.04.2015 11:14
Пихают Черевка ну прям под зад. И профффесора ему дали быстренько. Новая власть черт побери..... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #13 Антон 18.04.2015 05:15
Цитую Отец Федор:
ЗАКОН УКРАЇНИ Про вищу освіту (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 37-38, ст.2004)
Стаття 42. Обрання, призначення та звільнення з посади керівника вищого навчального закладу:
Засновник…. вносить (вносять) кандидатури претендентів, які відповідають вимогам цього Закону до вищого навчального закладу для голосування.
Вимога Закону: Кандидат на посаду керівника вищого навчального закладу повинен вільно володіти державною мовою, мати вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як 10 років. Кандидат на посаду керівника вищого навчального закладу державної чи комунальної форми власності має бути громадянином України).
Все.
Про думку Міністра там не йдеться й близько.


Конституцією витираються, а ти звичайні законі цитуєш
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100