реклама

реклама

Загорання лісу поряд із селом Мошни, що в Черкаському районі, трапилося на початку цього тижня. Це виявив спільний пересувний патруль обласного управління лісового господарства та Головного управління МНС.

Як повідомляє прес-служба ГУ МНС України в Черкаській області, загорання в лісі який належить СКП "Райліс" сталося близько 18 години, де вогонь дуже швидко поширився із звалища сміття на цей лісовий масив. Загальна площа лісового масиву, що впритул примикає до села Мошни – 7 гектарів і, враховуючи суху спекотну погоду та поривчастий вітер, існувала реальна загроза не лише поширення вогню на усю ділянку лісу, а й розповсюдження його на найближчі будівлі населеного пункту та ще один лісовий масив.

Одразу після виявлення вогню на місце пожежі почали оперативно прибувати різноманітні пожежні підрозділи. Нарощуючи з кожною хвилиною сили та засоби впродовж години на боротьбу із вогнем стали вже 11 одиниць техніки та 143 вогнеборця. Така оперативність, а перший пожежний підрозділ працював у лісі вже через 10 хвилин від виявлення загорання, дозволила швидко локалізувати та ліквідувати загрозу.

Загалом вогнем було пошкоджено лісову підстилку на площі близько 3 гектарів з 7 наявних. Причина пожежі і збитки підраховуються.

Приємним фактом стало те, що поруч із людьми, які за духом професії повинні боротися із вогнем, стали місцеві жителі, які не шкодуючи сил не маючи спеціального спорядження та обладнання самовіддано боронили ліс від вогню.

Фото з сайту ГУ МНС України в Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100