реклама

реклама

Протипожежні підрозділи 1 липня зробили все можливе для подолання пожежі в Черкаському музично-драматичному театрі. Тому значну частину приміщення вдалося врятувати. Негативну ж роль відіграли застарілість протипожежної системи в театрі, відсутність її обслуговування протягом останніх років, а також досить пізній виклик рятувальників і недбалість окремих працівників театру.


Про це щойно на прес-конференції заявив начальник управління ДСНС України в Черкаській області Віктор Гвоздь.

За його словами, загорання помітила адміністратор театру, яка випадково зайшла на сцену й у темній залі помітила охоплені полум’ям сидіння на балконі третього поверху. Вона й закликала присутніх на роботі працівників театру загасити пожежу вогнегасниками. На жаль, в той момент рятувальникам ніхто не зателефонував... Коли рятувальників нарешті викликали, вогонь уже вирував у повну силу. Металічна завіса, яка мала відокремити сцену, опустилася не до кінця, бо просто під нею хтось поставив акустичні колонки. Тож рятувальникам довелося певний час витратити на захист від вогню сцени. Тим часом вогонь руйнував перекриття, і в глядацькій залі впав дах.

Наразі слідство розглядає різні версії причин загоряння, але сам Віктор Гвоздь сумнівається в підпалі й вважає більш імовірними побутові причини пожежі.

Як зазначила під час прес-конференції перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, директор театру Володимир Осипов 19 травня звернувся до облради з проханням виділити кошти на оновлення протипожежної системи театру, але відповідне рішення влада ухвалити, на жаль, ще не встигла.

За словами Віктора Гвоздя, до виникнення липневої пожежі Черкаський театр був єдиним театром в Україні, який не мав проблем із вогнем.

Докладніше про інформацію, яку було оприлюднено під час прес-конференції, читайте на «Прочерку» згодом.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 місто 05.07.2015 08:07
Гвоздь поверни Державі нерухомість яку ти повіджимав у підприємців!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 інквізиція 03.07.2015 19:04
"начальник управління ДСНС України в Черкаській області Віктор Гвоздь"- ця ...., оргавнізатор х....барництва в Черкаській області знова "начальник управління ДСНС". Незрозуміло за що наші хлопці на передовій проливають свою кров та віддають своє життя, за краще майбутнє в нашій Україні. То це з такими керівниками ми будем його дочікуватись досьть довго. Сумно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 мося 03.07.2015 18:42
а де були перевіряючи з вашими приписами?як завжди на папері тільки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100