реклама

реклама

фото - прес-служба СБУ

фото - прес-служба СБУ

У Черкаській області співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державної митної служби викрили групу осіб, які налагодили канал контрабандного ввезення іноземної валюти в Російську Федерацію.

Як повідомили у прес-службі СБУ, до складу групи входили четверо місцевих мешканців. Вони вирішили приховати від митного контролю $760 тис., 300 тис. євро і понад 8 млн. російських рублів.

Зловмисники хотіли перевезти гроші в спеціально обладнаному сховищі службового купе провідників у поїзді "ст.Шевченко-Москва". Співробітники СБУ затримали провідницю 11 серпня цього року під час перетину залізничним транспортом кордону поблизу митного посту "Хутір-Михайлівський" і вилучили незадекларовані кошти.

Організатора каналу контрабанди, який передав валюту провідниці, затримали у той самий день у власному помешканні в м. Сміла. Під час обшуку його житла і автомобіля співробітники СБУ виявили ще 400 тис.грн., 400 тис.руб., $17 тис. і 16 тис. євро.

Проти двох затриманих слідчі СБУ порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 14 і ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (приготування до злочину і контрабанда). Ще двоє членів злочинної групи знаходяться в розшуку.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100