реклама
Sucurity Police

реклама

Через постійне подорожчання газу, черкаська влада все більше звертає увагу на альтернативні види палива. Так, на початку цієї зими, коли теплове навантаження ще не надто високе, тепло і гаряча вода подаватиметься в оселі черкасців завдяки вугіллю. А декілька мікрорайонів міста опалюватиме котельня, яка працюватиме на відходах деревини. Про це 18 серпня повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Все це передбачено затвердженою програмою теплопостачання. Вже сьогодні ми можемо більшу частину міста забезпечувати теплом, яке генерується на Черкаській ТЕЦ без використання газу, але з використанням вугілля. Це вдається зробити завдяки тому, що ми повністю обєднали системи Черкаситеплокмуненерго і Черкаської ТЕЦ. Тож можемо подавати тепло в теплоцентралі незалежно від якої котельні. І коли почнеться опалювальний сезон, ми на початку не будемо запускати котельні «Черкаситеплокомуненерго», а подаватимемо тепло лише з Черкаської ТЕЦ, – пояснив міський голова Черкас.

Що стосується мікрорайонів Луначарка, Соснівка, Дахнівка, де немає теплових магістралей, там влада планує обігрівати помешкання за рахунок біопалива.

– У рамках проекту, який ми реалізуємо з ЄБРР, вже проведений тендер, укладені угоди і нині французька компанія проводить реконструкцію котельні обласної лікарні. Котельня буде переведена на спалювання відходів деревини, – повідомив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100