реклама

реклама

Реформи в медицині Черкаської області стартуватимуть із Золотоніського району. Його обрали для пілотного проекту. Про це йшлося на колегії департаменту охорони здоров'я Черкаської ОДА.

Участь у ній узяв очільник області Юрій Ткаченко та заступник профільного міністра України Віктор Шафранський.

Столичні фахівці із громадської організації «Рух реформ» уже проаналізували систему охорони здоров'я Золотоніщини. Вони вивчали мережу тамтешніх закладів, їхнє кадрове, матеріально-технічне й фінансове забезпечення. Висновок експертів однозначний: система працює неефективно.

– Я часто буваю в районах, – зауважує голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Серед скарг, які чую найчастіше від людей, – якраз невдоволення якістю надання медичних послуг. Вважаю, що децентралізація має відбуватися, зокрема, в унісон із медичною реформою. Звісно, будь-які реформи треба починати з пілотних проектів. Якраз для цього ми обрали Золотоніщину. Ключове в цьому «пілоті» – це підвищення доступності та якості надання медичної допомоги населенню, посилення мотивації лікарів і створення належних умов роботи. Якщо є бажання – зміни завжди можливі. Ми це доводимо на прикладі відділення гемодіалізу в Золотоніській районній лікарні, яке нині облаштовують. Жителі Лівобережжя, які мають хворі нирки, більше не їздитимуть до Черкас на життєво необхідну процедуру, вони її отримуватимуть у Золотоноші. Тобто вже зараз наближаємо одну з медичних послуг до людей.

Що і як треба реформувати в медицині Золотоніщини, експерти в деталях розповіли на колегії. Тепер цю модель доопрацьовуватимуть, а вже з наступного року планують утілювати. Водночас делегати з області невдовзі поїдуть на Вінниччину – переймати досвід. Там уже кілька років, як реформують систему охорони здоров'я. Про це інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 бульба 29.11.2015 14:47
Отак от пів дня просиділи лікаря вислузовуючи дутих реформаторів. А їх робота лікувати а не всякий маразм по півдня слухати, коли людям вже на аналгін коштів бракує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Реаліст Комаров 29.11.2015 12:15
Мабуть чергова облуда... Як можна ефективно лікуватись, коли вартість ліків неадекватна, коли держава обклала ліки податками, коли немає ефективної системи підготовки нових кваліфікованих лікарів?....І де відповідальніст ь кожного лікаря за свою роботу? Так, їм треба платити більше, але за останні 12-14 років розумні лікарі вже знайшли спосіб покращити свій матеріальний стан. І що тепер їм робити? А людяність і порядність тут давно не прописані- чехівські і булгаківські лікарі у нас давно нонсенс....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Гість 28.11.2015 22:19
Досить цікаво. Будемо надіятись . що пацієнтам не прийдеться тепер лікуватися своїм коштом. Буде достатньо медикаментів , оснащення, апаратури безкоштовної для пацієнта. І лікар зможе більше уваги приділяти пацієнту, бо напевне у рази зменшиться кількість паперів і писанини. Писаниною будуть займатися чиновники від медицини , а лікар лікувати.За достойну зарплату, а не пару тисяч.Це буде правильна реформа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100