реклама

реклама

Кошти, виділені Кабінетом Міністрів України як капітальні витрати держбюджету на очищення річок Суха Згар і Золотоношка, цьогоріч, вочевидь, не встигнуть освоїти, і значну їх частину буде повернуто в держбюджет. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас.

– Йдеться про кошти, які «вибив» народний депутат Владислав Голуб, – пояснив Юрій Михайлович. – Вони мали бути спрямовані на очистку річок Суха Згар і Золотоношка, які свого часу зазнали екологічної катастрофи після виходу з ладу очисних споруд Золотоноші. Щоб дати раду цій ситуації, кошти потрібно виділяти щороку. Але цьогоріч їх виділили досить пізно. Департамент капітального будівництва і Золотоніська райдержадміністрація визначалися між собою, хто буде розпорядником цих коштів. Перетягнула на себе «ковдру» районна адміністрація. Але є питання, чи встигне вона освоїти кошти – до Нового року залишився місяць. Тому очевидно, що кошти, принаймні частково, повернуться до державного бюджету. Дай Бог у цьому році хоча б зробити проект і якісь підготовчі роботи.

Проте, як зазначив Юрій Сас, звинувачувати в ситуації, що склалася, винятково Золотоніську райдержадміністрацію не можна. Роботи з очистки річища досить складні, і їх потрібно робити в певний сезон, а кошти надійшли тоді, коли цей сезон фактично закінчився.

Під час сьогоднішньої координаційної наради в облдержадміністрації голова ОДА Юрій Ткаченко доручив панові Сасу завтра виїхати в Золотоношу і вивчити, наскільки ефективно проводяться роботи на річках Суха Згар і Золотоношка.

– Потрібно розробити графік по днях до кінця грудня, – наголосив голова ОДА. – І взагалі я хотів би попередити керівників департаментів і голів райдержадміністрацій: неосвоєння виділених коштів тягне за собою звільнення з роботи!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Правда 30.11.2015 20:50
ОДА хотіла під себе кошти забрати своїм у підряд дати, а Золотоніська РДА знахабніла, с..а, їй не віддала! Тепер ОДА кричит, рятуйте, кошти освоєно не буде! А не буде, бо область зробила все, щоб тендрний комітет золотоніський гальмував оголошення тендерної процедури на проведення робіт по очистці річок. В "ЧК"ушці писали про це так, як воно є насправді. І не потрібно відбрехуватися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 ася 30.11.2015 19:01
какой опыт? Вам бы только людей об...рать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Урюк 30.11.2015 14:08
До поки при керівництві такі люди як Лісовий та ін...Про які освоювання коштів має бути мова.Вбив агротепличний,в бє і Золотонішський район.Досвід є. :sad: :sad: :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100