20 родин АТОвців отримали житло на Черкащині. Всього на такі цілі з держбюджету області було виділено 15,5 мільйонів гривень. Більша частина коштів була виділена перед Новим роком за сприяння нардепа Сергія Рудика.


Саме нардеп з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком і вручали сьогодні АТОвцям та членам родин загиблих АТОвців ключі від житла.

Запрошених зібрали у залі засідань ОДА, проте дехто спізнився через, як висловився один АТОвець, протестне перекриття аграріями доріг.

Серед присутніх батько «кіборга» Євгена Подолянчука Петро Федорович. Батько розповідає про загибель 22 річного сина від осколкового поранення 14 вересня 2014 року. Його син захищав донецький аеропорт, до цього навчався у львівській академії сухопутних військ. Петро Федорович каже, що зараз спілкується з побратимами сина, які не забувають їх родину. Як не забуває про них і влада.

Саме на памяті про АТОвців та родин загиблих АТОвців наголошував на зустрічі з присутніми голова ОДА Юрій Ткаченко. Він подякував присутнім за патріотизм, справжню любов до Батьківщини і висловив співчуття родинам загиблих.

– Для мене ,як і багатьох українців, наші втрати ж невимовним болем, проте ми переконані, що вся ця боротьба народжує інших українців. І попри складну ситуацію в країні, вдалося віднайти ресурс для забезпечення житлом родин загиблих воїнів, а також тих, хто отримав інвалідність першої та другої груп. Із державного бюджету область на це отримала у 2015 році – понад 15 із половиною мільйонів гривень. І я дякую присутньому тут народному депутату України Сергію Рудику, нашому лобісту в бюджетному комітеті Верховної Ради України, який якраз посприяв спрямуванню області додаткових 10 млн грн із озвученої мною суми. Усього цього року на Черкащині придбано 20 квартир для родин загиблих АТОвців та бійців, які отримали інвалідність нижніх кінцівок. Ключі від трьох квартир ми вже вручили родинам загиблих. Сьогодні – ще 12. І найближчі тижні ще 5 родин отримають ключі від житла. Черга натепер закрита. Більшість цих квартир за письмовими заявами родин придбані в обласному центрі, – розповів Юрій Ткаченко.

У свою чергу, за інформацією нардепа Сергія Рудика, через «погані менеджерські здібності деяких представників міноборони» частину коштів, виділених для придбання житла АТОвцям, не вдалося цьогоріч освоїти.

– Ми всі перед вами в неоплачуваному боргу, – звернувся до АТовців Сергій Рудик, запевнивши, що частина АТовців отримає житло і наступного року.

Отже, саме сьогодні ключі від квартир отримали такі 12ть осіб - Олександр Ходос (інвалід ІІ групи, 2-кімнатна квартира), Інна Бойко (дружина загиблого Бойка Віктора Анатолійовича, 1-кімнатна квартира), Олексій Карасєвич (інвалід ІІ групи, зараз у госпіталі, 2-кімнатна квартира), Ніна Джулай (мати загиблого Подолянчука Євгена Петровича, 1-кімнатна квартира), Петро Подолянчук (батько загиблого Подолянчука Євгена Петровича, 1-кімнатна квартира), Тарас Чупилко (син загиблого Чупилка Анатолія Михайловича, 1-кімнатна квартира), Сергій Голдиш (інвалід ІІ групи, 1-кімнатна квартира), Денис Фещук (інвалід ІІ групи, 1-кімнатна квартира), Євгеній Руденко (інвалід ІІ групи, у госпіталі, 1-кімнтна квартира), Андрій Вергай (син загиблого Вергая Віталія Миколайовича, 1-кімнатна квартира), Олександр Кравцов (інвалід ІІ групи, 1-кімнатна квартира), Юрій Ляшенко (інвалід І групи, у госпіталі після чергової операції, 2-кімнатна квартира).

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 За что боролись, на то и 01.01.2016 13:01
Цитую чиновник:
бо мати і батько розведені тож окремо отримали житло як дві різні родини Але погоджуюся, це ,мабуть несправедливо


попахує відкатом. А у свідоцтво про розірвання шлюбу хтось заглядав: яка там дата стоїть, чи не листопад 2015?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 чиновник 30.12.2015 18:23
бо мати і батько розведені тож окремо отримали житло як дві різні родини Але погоджуюся, це ,мабуть несправедливо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ян 30.12.2015 17:09
Ніна Джулай (мати загиблого Подолянчука Євгена Петровича, 1-кімнатна квартира), Петро Подолянчук (батько загиблого Подолянчука Євгена Петровича, 1-кімнатна квартира),

А для чого їм дві однокімнатні квартири?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100