реклама Делікат

Президент України Віктор Янукович доручив у рамках другої черги реконструкції Шевченківського національного заповідника в Каневі Черкаської області побудувати на території музею вертолітний майданчик. Про це Янукович сказав на засіданні Громадської гуманітарного ради, яке відбулося сьогодні в Києві. Окрім будівництва вертолітного майданчика глава держави наголосив на необхідності реконструкції на території музею Тараса Шевченка сучасного готелю і річкового вокзалу на Дніпрі.

"Потрібно все відпрацювати, щоб люди не проїжджали повз Канева", - зазначив Янукович і доручив міністрові культури і туризму відпрацювати туристичний маршрут, головним пунктом якого має стати Шевченківський національний заповідник. "Ми зробимо там перлину світового рівня", - висловив упевненість Янукович.

Президент також виступив з ініціативою проводити на території реконструйованого Шевченківського національного заповідника деякі виїзні засідання Громадської гуманітарного ради. "Кожного разу, коли ми будемо там засідати, ми будемо стояти перед Кобзарем і думати, чи тим шляхом ми йдемо", - зауважив Янукович і доручив заступнику глави своєї Адміністрації, секретарю Громадської ради гуманітарного Ганні Герман підготувати пропозиції з тематики наступного засідання на території реконструйованого музею.

Глава держави констатував, що на сьогоднішній день Шевченківський музей у Каневі потребує оновлення та розвитку експозиції, зокрема йдеться про твори самого Тараса Шевченка та експонатах, пов'язаних з ним.

За матерiалами  агентства УНІАН.

Від «Прочерка». Президент уже вдруге говорить про засідання гуманітарної ради у Каневі. Першого разу – у травні – він уже давав доручення провести виїзне засідання гуманітарної ради у Шевченківському заповіднику 23 серпня, під час церемонії відкриття музею.Однак, засідання так і не було організовано…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100