реклама Делікат

Паломники-хасиди, яких цього року в Умані очікують близько 70 тисяч, для багатьох уманчан  - довгождані гості. Як пише газета «Сегодня», перших прочан у місті вже чекають із дня на день.

 - За місяць, який вони в нас гостюють, можна заробити до 3 тисяч доларів. Не біда, що вони де-не-де насмітять, все це заради грошей можна прибрати за тиждень. Вони, по суті, годувальники, - розповідають виданню жительки вул. Пушкіна, на якій розташована могила цадика Нахмана.

Натомість торгівці не знають, чи вдасться добре заробити.

Умань незабаром перетвориться на справжнє єврейське місто (фото - "Сегодня")

Умань незабаром перетвориться на справжнє єврейське місто (фото - "Сегодня")

- Цього разу хасиди привезуть більше своєї кошерної їжі – пряників, хліба, борошна. Якщо вийде торгувати, то, наприклад, картоплю й цибулю будемо продавати по 1 долар за кілограм, - розповідає уманчанин Олександр Марченко, який продає овочі. Він каже, що хасиди викупили земельні ділянки поближче до вул. Пушкіна, будують там свої їдальні, а люди скаржаться, що туди не може під’їхати ні «швидка» ні пожежна. – На тому місці, де був наш ринок, зараз місцеві хасиди ставлять палатки. Виходить щось на зразок ізраїльського містечка. Кажуть, що їм усі дозволи влада дала… По місту ходять чутки, що вони й узагалі збираються вижити тих, хто живе на вулиці Пушкіна. Як би там не було, ріелтери й вантажники вчать англійський.

Натомість, міська влада уманчан заспокоює: «Нікого виселяти не будемо. А щодо напливу – справимося. Комунальники працюватимуть у дві зміни, їм на допомогу виділимо два трактори», - каже виданню заступник мера Умані Петро Паєвський.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100