реклама

реклама

Народні депутати Ганна Гопко, Остап Єднак та Павло Кишкар завітали до Черкас на міський мозковий штурм «Включайся», присвячений вирішенню найактуальніших проблем міста та області. Приїзд нардепів вже має певні плюси: міністр інфраструктури Андрій Пивоварський звернув увагу на стан черкаської дамби.

Загалом до участі у мозковому штурмі запрошувалися громадські активісти, журналісти, волонтери та небайдужі громадяни. Та осіб прийшло зовсім небагато. Як зазначив один з громадських активістів, справа в тому, що в облдержадміністрації о тій же порі саме відбувався захід за участю громадських активістів, тому більшість пішли туди…

Нардепи розповіли присутнім про свої напрацювання в рамках згаданої ініціативи.

Так, Ганна Гопко повідомила, що в Житомирі вони боролися проти монополії влади на доступ до інформації тощо.

– Журналістам допомагаємо через запити та звернення дізнатися, кому все таки мерія перераховує кошти на ті чи інші підприємства. Також вирішуємо питання незаконного видобутку бурштину. У Тернополі ми відвідали сміттєзвалище і тепер намагаємося в парламенті вирішити це питання, пришвидшивши розгляд відповідних законопроектів. У Херсоні ми побачили, що місто до туристичного сезону не готове, бо неприбране.

– У Черкасах ми звернули увагу на стан доріг, бо легше добратися до Нью-Йорку, ніж до вас. Ми побували в облавтодорі, де нам розповіли про ситуацію, – розповіла Ганна Гопко. – Також ми почули, що зараз буде створюватися комісія, щоб вирішувати питання з ремонтом мосту через Дніпро, який в неналежному стані. Комісія має зробити оцінку моста. І поки вся бюрократія відбуватиметься, то ми з’їздили на міст і там записали відео-звернення. Можемо сказати, що вже відреагував міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, роз’яснивши, скільки коштів закладено в бюджеті на вирішення цього питання.

Остап Єднак звернув увагу на проблеми Херсонщини.

– Там шалені проблеми з безконтрольними рубками лісів. Можливо, і на Черкащині є подібні проблеми, – зауважив він.

Павло Кишкар повідомив, що його більше цікавить територія військових містечок, збереження чи заснування нових військових частин, допомога їм.

Опісля детальніше розглянули проблеми саме Черкащини. Так, виконавчий директор БО «Фундація «Паритет» Сергій Гончар поскаржився нардепам на «Азот», у власності якого перебувають очисні споруди міста.

– Це наші очисні споруди, міські. «Азот» якимсь чином взяв їх в оренду і зараз місто підконтрольне одному приватному підприємству. Нам потрібне повернення очисних споруд місту, – сказав він.

Інші присутні говорили про засміченість і невпорядкованість берегової лінії Дніпра, про безконтрольний вилов риби.

«Самооборонівець» Олег Скалько наголосив:

– Річку просто знищують! Якщо так буде і надалі, то не буде пляжів і не буде де ловити рибу. Самовільна забудова, безконтрольний вилов риби, – все це проблеми, що потребують вирішення. Окреме питання також відходи діяльності лісової галузі. Після зрізання дерев і розчищення лісових масивів залишається багато гілок, які просто спалюють. А насправді з цього можна робити щепу та використовувати, опалюючи будівлі соціальної сфери.

Список проблем поповнюється. Також триває напрацювання стратегії їх вирішення.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Сеня Рудик. 26.03.2016 12:47
Міст на капітальний ремонт - це створити на довгий час транспортну катастрофу. Для нормального транспортного сполучення потрібний поряд новий міст, потім реконструкція старого і після цього односторонній рух по кожному мосту в протилежних напрямках. Дорого? Так! Але це стратегічний об"єкт державного значення і при такій організації робота вестиметься без зупинки руху, а це вже економія. Роботу можна розтягти на більш тривалий період. При будь-якому розклАді - це немнуче адже існуючий міст, навіть при ідеальному технічному стані, не справиться із сучасним транспортним потоком.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 федор принципиальный 25.03.2016 13:01
Губера получается этот вопро не волнует,спасибо нардепам хоть внимание на это обратили,посмот рим,что из этого обещания получится и когда .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Вертеп 24.03.2016 22:11
Звернули увагу. Попереливали з пустого в порожнє. А що далі? А нічого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Олекса 24.03.2016 22:05
Депутати піаряться- а про чистоту треба й самим подумать, якого яйценюха треба отпіdaрить. Одного за дороги, другого за очисні, третього за Дніпро. Тай самим сміття свое зібрати. Буде чисто !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Сидоров 24.03.2016 20:25
А яка практична користь від їх приїзду? Шо змінилося, чи зміниться. Ніхто з них , як видно із статті, нічого не вирішив.Чого приїзжали? :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 До речі 24.03.2016 20:01
А потрібно, lol, щоб за вас усе зробили: і під"їзд помили і у дворі замели...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+53 #1 lol 24.03.2016 17:36
приїхали. пропіарились. поїхали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100