реклама

реклама

Благодійний фонд «Велика родина» до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка презентує культурологічний проект «Шевченко». Про це повідомив президент цього фонду Юрій Рубан.

Він зазначив, що передбачається, зокрема, проведення міжнародного конкурсу кінопроектів на кращий фільм про Тараса Шевченка, підготовка конкурсу короткометражних фільмів молодих кінематографістів «200 років=200 фільмів», щорічний фестиваль «Кобзар forever», організація скульптурних симпозіумів за шевченківськими мотивами. Він повідомив, що «відправною подією» проекту стане міжнародний конкурс на кращий сценарій повнометражного художнього фільму.

Керівник культурологічного проекту «Шевченко» Сергій Проскурня повідомив, що цей проект фінансуватиме Фонд «Велика родина». За його словами, в конкурсі можуть брати участь як громадяни України, так і громадяни інших країн, немає обмежень, зокрема, щодо віку, професії. Про це повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, що відомий режисер Сергій Проскурня є другом міського голови Черкас Сергія Одарича. У Черкасах Сергій Проскурня почав втілення театрального епосу «Тарас». Повністю завершити постанову він планує у ювілейний 2014 рік, до 200-річчя з дня народження Шевченка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100