реклама

реклама

Профілактику захворювань легень посилюватимуть в області. Тут планують оновити флюоропарк. Про це у програмі «Відверта розмова», що на телеканалі «Рось», розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Цьогоріч Черкащина отримала майже 70 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку України на свої проекти. Регіональна комісія вже визначила перелік із понад двадцяти і спрямувала їх на погодження до Мінрегіонбуду. Ці проекти різного спрямування – як енергоощадні, так і інфраструктурні тощо.

– Одним із пріоритетів ми визначили оновлення нашого флюоропарку, – зауважує очільник області. – Передбачаємо на це понад 13 млн грн із ДФРР. Плюс співфінансування з місцевих бюджетів. Таким чином ми забезпечимо область сучасними апаратами, наблизимо якісну діагностику до сільських жителів. Нове обладнання дозволить виявляти туберкульоз і онкозахворювання на ранніх стадіях. А це значно додає шансів на одужання. Проміром, минулої осені у Шполянській районній поліклініці коштом «Лебединського насіннєвого заводу» встановили цифровий флюорограф. І відразу побільшало виявлень недуг на ранніх стадіях, лікарям вдається вчасно надати допомогу.

20150924_102957

Юрій Ткаченко сподівається, що кошти з ДФРР на реалізацію проектів область отримає найближчими місяцями.

Про це інформує прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Неужели? 15.05.2016 22:57
Муфельную печь таки запустят или новую лавашную бочку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100