реклама
Sucurity Police

реклама

Одну з вулиць Хортицького району Запоріжжя – Задніпровську – перейменовано на вулицю журналіста і поета, Героя України, Героя Небесної сотні Василя Сергієнка. Cвого часу Василь Сергієнко був кореспондентом газети «Запорізька правда», співпрацював із газетою «Верже», іншими виданнями.

Його добре знали на Запоріжжі як справжнього патріота, громадянського активіста, керівника обласної організації  Української республіканської партії,  одного з лідерів запорізького Майдану 2004 року. Василь Сергієнко серйозно займався політологією, готувався до захисту кандидатської дисертації.

Виїхав на Черкащину, до Корсунь-Шевченківського, на свою малу батьківщину, доглядати за старенькою мамою,  але продовжував перебувати на обліку у Запорізькій ОО НСЖУ. Коли приїздив до Запоріжжя, Василь зажди приходив до спілки. Востаннє був незадовго до подій Євромайдану, передав до журналістської бібліотеки свою збірку поезій із символічною назвою: «Дякую за зустріч, життя!»

Активний учасник Революції Гідності, заступник голови Народної Ради Корсунщини, він боровся з корумпованою владою, провів кілька гучних журналістських розслідувань. Невідомі у масках викрали його просто з подвір’я власного будинку. Тіло по-звірячому закатованого Василя Сергієнка побратими і активісти знайшли у Виграївському лісі, за 15 кілометрів від Корсуня. Йому було 57 років…

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Василю Сергієнку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно). Відтепер його ім’я житиме ще й у назві однієї з вулиць Запоріжжя, яке було для нього другою батьківщиною.

Валентина Бистрова

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Алекс 20.01.2023 14:29
:cry: дуже шкода таку видатну людину! Він заслуговує на довговічну вшану запоріжцями
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100