реклама

реклама

Відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Віктор Демиденко оцінює як позитивний, вплив цьогорічних електронних нововведень на хід вступної кампанії, - інформує черкаський прес-клуб.

– Новація нинішньої вступної кампанії – можливість подання електронних заяв для вступників на 1 курс – значно розвантажила виші і полегшила життя нашим абітурієнтам (хоча й не зменшила роботи приймальній комісії).  Онлайн-формат вступної компанії давно є нормою розвинених країн і, маю прогнози, у нас він також «приживеться». А система  електронного розподілу абітурієнтів на місця держзамовлення сприятиме підвищенню конкурентоздатності українського диплому, - констатував відповідальний секретар приймальної комісії Черкаського державного технологічного університету  Віктор Демиденко. - Цьогоріч ми маємо набагато більше абітурієнтів. На сьогодні, до ЧДТУ надійшло 5850 заяв вступників. 3100 заяв подали абітурієнти на перший курс (які мають ще рівно тиждень для подачі заяв), 800 – на скорочену форму навчання, 1950 – на освітній ступінь магістра та на рівень спеціаліста (щойно вони пройшли вступні випробування і 22 липня знатимуть про свої шанси навчатись у ЧДТУ).

За словами відповідального секретаря приймальної комісії ЧДТУ Віктора Демиденка, крім абітурієнтів із Черкащини, заяви подали абітурієнти із Полтавщини,  Кіровоградщини, Запорізької, Дніпровської та Львівської областей.

На сьогодні, більшість заяв вступники на 1 курс подали на комп’ютерну інженерію, готельно-ресторанну справу, прикладну лінгвістику, менеджмент. Вступники на 3 курс – на електроенергетику та електротехніку, інженерію, програмне забезпечення, галузеве машинобудування. Абітурієнти 5 курсу віддали перевагу управлінню проектами, комп’ютерній інженерії, прикладній механіці. Учасники бойових дій у АТО, що також подають заяви у ЧДТУ, обирають переважно технічні спеціальності – та  навчання на заочній формі.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Експерт 21.07.2016 11:12
Насправді ситуація зовсім інша. Обидва Черкаські університети не зможуть виконати державне замовлення у цьому році, кількість студентів зменшиться приблизно на 25%, більшість викладачів, як у минулому році, будуть працювати на неповну ставку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 А 20.07.2016 23:29
От після таких «переможних реляцій» міністерство має всі підстави заявляти, що "у них" "все працює" і не визнавати щорічних, можна сказати - вже традиційних проблем із цією самою комп’ютеризаціє ю "по МОНівськи", списуючи всі проблеми на "некомпетентніст ь" працівників приймальних комісій навчальних закладів. Пан "іксперд" (вибачайте, може і не коректно, та його заяви теж некоректні, тому...) чомусь забув сказати, що половину терміну подання заяв "електронні нововведення" практично не працювали - такого неподобства ніде в світі немає. Ніде в світі не впроваджують системи такого рівня без попередніх випробувань системи. Ніде в світі не пишуть програмне забезпечення для систем такого рівня, як то кажуть, "на проді", в останню ніч перед запуском системи. І це, зауважте, система, яка офіційно "працює" з 2012 року! І так вона працює щороку. І ніхто за це ніякої відповідальност і не несе. «значно розвантажила виші» - слід читати «робочий день операторів став 24 години на добу». Оце і нове.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100