реклама Делікат

Володимир Черняк - очевидний фаворит губернатора Сергія Тулуба

Володимир Черняк - очевидний фаворит губернатора Сергія Тулуба

У кулуарах Черкаського Будинку рад вже обговорюється питання можливого призначення на посаду голови обласної ради члена фракції «Народний блок Литвина», головного лікаря Черкаської обласної лікарні Валерія Черняка.

Нагадаємо, що нещодавній прес-конференції голова опозиційної фракції у обласній раді – БЮТ – Анатолій Бондаренко повідомив, що керівники фракцій Партії регіонів, Народного блоку Литвина, СПУ, КПУ та «Нашої України» вимагають внести на розгляд сесії обласної ради, яка відбудеться 8 вересня, питання про звіт її голови, що дозволяє більшості приймати рішення про його відставку.

«Прочерк» звернувся за коментарем до Валерія Петровича, проте він зазначив, що з ним конкретно питання про можливість очолити обласну раду не обговорювали.

– Чому я претендент? Претендентів може бути багато. Це все залежить від депутатського корпусу, кого вони висунуть і таке інше. У мене є робота, я працюю сьогодні на відповідальній посаді. Тому я абсолютно не претендую ні на які інші посади, – повідомив Валерій Черняк. – Що ж до прохання включити в порядок денний сесії питання про звіт голови Володимира Греся, то я про це говорити не готовий, бо не ініціював цього і не був на засіданні, де це питання обговорювалося.

Любов Майборода називає можливу заміну голови облради малоймовірним шоу

Любов Майборода називає можливу заміну голови облради малоймовірним шоу

Однак інформацію про те, що в кулуарах таки обговорюють можливість призначення на посаду голови обласної ради пана Черняка підтверджує депутат облради Любов Майборода. Разом з тим, вона зазначає, що не слід розцінювати звіт голови обласної ради Володимира Греся, як зняття його з посади.

– Є закон, відповідно до якого голова обласної ради має звітувати раз на рік. Останній звіт Володимира Анатолійовича був у червні минулого року. Ця сесія, швидше за все, буде останньою, тож логічно, що він повинен прозвітувати про діяльність обласної ради, висловити пропозиції, зауваження, дати якісь побажання наступній раді. Кому ж, як не голові обласної ради таке робити? Я б на його місці сама звітувала. Тобто, я підтримуватиму питання про звіт голови обласної ради, – наголосила Любов Майборода. – Але щодо питання його відставки, яке звучить у коридорах, то тут дві складові. По-перше, відповідно до діючого законодавства для цього треба дві третини голосів депутатів, а без фракції БЮТ у коаліції не вистачить голосів. А по-друге, не думаю, що коаліція «За майбутнє Черкащини» буде влаштовувати шоу, адже зняття голови обласної ради на останній сесії буде неповагою до самих себе і виборців. Що ж до кандидатури Валерія Черняка, то він прекрасний лікар і керівник свого закладу, але вважаю, що йому, як поважній людині, не варто приймати участі в цьому шоу. Протягом своєї каденції за 4,5 роки він ні разу не виступив на сесії обласної ради і не вніс жодної пропозиції. Тож, що стосується його як депутата, а тим більше майбутнього голови облради, не можу дати йому ніякої оцінки, бо він є людина пасивна.

Колишній губернатор Олександр Черевко має претензії до БЮТ, але з Володимиром Гресем у нього була "конструктивна співпраця"

Колишній губернатор Олександр Черевко має претензії до БЮТ, але з Володимиром Гресем у нього була "конструктивна співпраця"

А от як повідомив «Прочерку» екс-губернатор і лідер фракції «Наша Україна» в обласній раді Олександр Черевко, на сьогодні він не бачить підстав ставити питання про відставку голови облради.

– Питання, що виноситься про звіт голови обласної ради, це одна справа, а відставка – інша. Тому я особисто не бачу необхідності розглядати питання відставки, тим більше, що із Володимиром Анатолійовичем Гресем ми працювали… Не можу похвалитися, що з фракцією БЮТ, а от саме з ним працювали конструктивно і вирішували спільно ряд питань розвитку області, – сказав Олександр Черевко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100