реклама

реклама Делікат

реклама

Лідер вуличного голосування "Сильної України" у Черкасах - Вікторія Чубань

Лідер вуличного голосування "Сильної України" у Черкасах - Вікторія Чубань

Уперше черкащани обирали кандидатів, яких хотіли бачити своїми представниками у радах різних рівнів, ще до виборів. Результати першого на Черкащині попереднього голосування 6 вересня озвучив Голова Бюро Черкаської обласної організації політичної партії «Сильна Україна» Андрій Лебединський.

– Технологічно процес проведення праймеріз, тобто попереднього голосування, досить непростий, – зізнається журналістам Андрій Лебединський. – Ми проводили цю роботу з 10 серпня і як результат визначили лідерів – молодих партійців, яким черкащани повірили найбільше. Хочу запевнити, що саме вони матимуть змогу представляти інтереси громадськості у радах усіх рівнів після місцевих виборів.

Переможцями  народного голосування у Черкасах стали Вікторія Чубань, Сергій Цимбаліст та Сергій Мельник.

За словами наукового співробітника Черкаського інституту агропромислового виробництва Вікторії Чубань, оскільки «Сильна Україна» реалізувала таку акцію першою, доводилося почувати себе «як на народному екзамені».

– Черкащани спершу придивлялися до нас, хотіли познайомитися. Дехто брав інформацію про кандидатів, детально вивчав і лише згодом наважувався віддати свій голос за трьох найкращих, – стверджує Вікторія Чубань. – Разом з тим у спілкуванні люди порушували безліч важливих проблем. Це і дороги, й освітлення вулиць, питання благоустрою… Приміром, молодь, більше звертала увагу на необхідність створення у Черкасах гарно облаштованих місць відпочинку.

Як розповів учасник праймерізу, директор рекламного агентства «Сталкер» Вадим Рогуляк, найбільше черкащан дивувало рішення політичної сили порадитись із народом у формуванні виборчих списків.

– Люди, які брали участь в Народному праймеріз були приємно здивовані, що керівництво партії вирішило поставити це питання перед виборами, – зазначає Вадим Рогуляк. – «Сильна Україна» першою провела подібну акцію, а нині вже всі політичні сили озброюються методом консультації з народом стосовно виборчих списків.

Самі лідери голосування визнають, що активність черкащан попервах дуже здивувала.

– Як юрист, можу сказати, що праймеріз виявився досить демократичною та прозорою процедурою, – заявив директор ТОВ «Юридична компанія «Правопростір» Євген Шульгін. – Те, що ця акція знайшла відгук у людей, очевидно. Про це свідчить хоча б і кількість черкащан, які проголосували.

Попри очевидний успіх акції – в Народному праймеріз «Сильної України» взяло участь більше дев’яти тисяч черкащан, Андрій Лебединський зізнається що спершу не був так оптимістично налаштований до проекту.

– Але, як виявилось, зацікавлення є. Ми ж вирішили зі свого боку дати шлях молоді, яка вже завтра може зайняти лідируючі позиції в депутатському корпусі, – переконаний Андрій Лебединський.

– Так, наша команда можливо і молода, проте ми всі бажаємо змін. І якраз досвід, отриманий під час Народного праймеріз стане в нагоді – ми ж достеменно знаємо які саме проблеми потрібно вирішувати у першу чергу, – додає регіональний представник Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Черкаській, Кіровоградській та Чернігівській областях Олександр Лисенко.

Презентуючи результати попереднього голосування в Черкасах, учасники наголошували, що "Сильна Україна" дає шанс молодим. І бути почутим, і бути обраним.

Презентуючи результати попереднього голосування в Черкасах, учасники наголошували, що "Сильна Україна" дає шанс молодим. І бути почутим, і бути обраним.

За словами Андрія Лебединського, результати народного голосування ляжуть в основу формування виборчих списків партії «Сильна Україна».

– Лідери голосування підуть у ради всіх рівнів. Ми використаємо на повну потужність молодий потенціал, який має наша політична сила, – запевнив Андрій Лебединський. – Зрештою, Народний праймеріз підтвердив, що люди вже втомилися бути спостерігачами, а хочуть самі приймати рішення і бути повноцінними гравцями політичного поля.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Черкащанин 05.10.2010 15:10
Молодці, дають можливість реалізуватись молодим людям без грошей!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100