реклама Делікат

Від колишньої слави у "нашоукраїнців" залишились яскраві фото на стінах осередку

Від колишньої слави у "нашоукраїнців" залишились яскраві фото на стінах осередку

Не з чистого аркуша йтиме на вибори місцевих рад черкаська «Наша Україна».

– Ми працюємо п’ять років… Наше представництво у всіх рівнях рад у середньому по області складає приблизно 15%, відповідно, ми опиратимемось на цей актив, беручи участь у виборах, – так розпочав презентацію діяльності обласної організації партії «Наша Україна» її керівник Олександр Черевко.

6 вересня колишній губернатор розповів присутнім журналістам про те, що партія продовжує сповідувати правоцентристські погляди, а також про виборчу програму, «перезавантаження» партії та об’єднання демократичних сил, а от про фальсифікації згадав неохоче.

Як зазначив Олександр Володимирович, поразка Віктора Ющенка на виборах не могла не відобразитись на політичній силі. І тому партійці переосмислюють помилки. І це дійшло до того, що вони зрозуміли: місцеві вибори так просто не покращать життя.

– Позитив у тому, що прийдуть нові, свіжі люди. Але негатив виборів місцевого самоврядування – це відсутність кодексу законів про місцеве самоврядування. І ми пам’ятаємо, що залишаємося жити за Конституцією зі змінами 2004 року. І де-факто у Києві парламентсько-президентська країна, а в областях – президентська. І повні зміни, які потрібно було зробити, досі не зроблені, що послаблює можливості місцевих рад і громад, – зазначив Олександр Черевко.

Саме тому в основу програми по місцевому самоврядуванню від «Нашої України» ляжуть два принципи: регіональна політика і програма розвитку українського села. Програми будуть презентовані з початком виборчої кампанії.

Переймаються «нашоукраїнці» і тим, щоб вибори в жовтні пройшли демократично. Для цього, на думку Олександра Черевка, найкраще було б об’єднатися усім демократичним силам, переговори з якими «Нашою Україною»… ще не велися.

– Як кажуть, треба вирішувати принципи, а наслідки, вони самі вирішаться. Але на сьогодні ми бачимо, що на центральному рівні об’єднати процеси неможливо і це, мабуть, особливість наших політичних сил і, можливо, їхня незрілість з точки зору розбудови держави, – міркує Олександр Володимирович.

Також доповідач зазначив, що для захисту результатів виборів представники «Нашої України» будуть у комісіях різних рівнів: ТВК і ДВК. Що ж до можливих фальсифікацій на виборах, то Олександр Черевко зазначив, що політична сила, яку він представляє, сповідує демократичні принципи і очікує такого ж від інших.

– Дуже не хотілося б повернутися назад, у минуле, і обговорювати тему фальсифікацій, – сказав Олександр Черевко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100