реклама

реклама Делікат

реклама

Депутати провладної коаліції "За майбутнє Черкащини" навіть не створили видимості підтримки ініціатив губернатора

Депутати провладної коаліції "За майбутнє Черкащини" навіть не створили видимості підтримки ініціатив губернатора

Черкаська обласна рада на нещодавній сесії облради, що відбулася 8 вересня, закликала Президента Віктора Януковича, Кабінет Міністрів і Національну комісію регулювання електроенергетики відмінити рішення НКРЕ про підвищення цін на природний газ для населення і підприємств теплоенергетики.

Прийняття відповідного звернення ініціювала на сесії фракція БЮТ. Виступаючи, керівник фракції Анатолій Бондаренко зачитав звернення, у якому йдеться, що «депутати облради, стурбовані ухваленням рішення НКРЕ, що передбачає підвищення ціни на газ для населення, а також для підприємств теплоенергетики, що надають послуги з теплопостачання для населення, на 50%».

Депутати вважають, що підвищення цін на природний газ потягне за собою підвищення тарифів на комунальні послуги, продукти і товари першої необхідності, що приведе до падіння рівня життя населення. На думку депутатів, в Україні добувається достатня кількість газу, і тому немає економічних підстав для його подорожчання. Також депутати вимагають не підвищувати тарифи на електроенергію.

У вимозі черкаської обласної ради до НКРЕ деякі політики від БЮТ вже побачили прояви непідконтрольності депутатів губернатору та його команді. Так, зокрема, вважає відомий громадський та політичний діяч Микола Булатецький, що входить до майбутньої бютівської п’ятірки до обласної ради.

Микола Булатецький: Черкащани не терпітимуть свавілля Тулуба

Микола Булатецький: Черкащани не терпітимуть свавілля Тулуба

Губернатор разом зі своєю командою вирішив, що тут, на Черкащині, живуть холуї, раби, якими можна керувати на свій розсуд. Нам абсолютно зрозуміло, що нині, у зв’язку з тим, що мають відбуватися місцеві вибори, йде піар на підтримку Партії регіонів. І крім підготовки до виборів, команда влади, яка прийшла на керівні посади, нічим, фактично, не займається. Або займаються ліквідацією керівників попередньої команди, наприклад, зняли Калініченка (колишнього гендиректора Черкаської ОДТРК «Рось» – Авт.). Але вчора, несподівано для учасників сесії, і взагалі громадян, відбулася, на мій погляд, дуже серйозна подія. З одного боку, це визрівало раніше, з іншого – відбулося спонтанно. Вважаю, що здорові політичні сили Черкащини об’єдналися і показали своє «фе» губернатору і його команді, – говорить Микола Булатецький. – Черкащани показали, що до такого правління областю вони не готові і не будуть сліпо виконувати чиїсь забаганки.

Микола Іванович зазначив, що він бачив хвилювання голови обласної ради Володимира Греся напередодні сесії. Однак, пан Микола переконаний, що відзвітувавши, Гресь здобув підтримку серед депутатів.

– Йому пропонували не звітувати, щоб не зняли, але Володимир Анатолійович сказав, що має звітувати. І вважаю, що він обрав правильний шлях, він не побоявся. І це йому дало підтримку, – каже Микола Булатецький. – Дипломатичні, порядні дії Володимира Греся до області в цілому, і до депутатів зокрема, дали результати. Адже питання відставки голови облради не порушувалося. І якщо депутати, у тому числі і регіонали, звіт Греся взяли до відома, це свідчить про те, що регіонали самі не довіряють політиці керівництва області, зокрема, не довіряють губернатору і його команді.

На думку Миколи Булатецького, свідченням цьому є, по-перше, підтримка депутатами ініціативи фракції БЮТ стосовно непідвищення цін на газ. По-друге, це стосується підтримки Володимира Греся. І по-третє, це стосується рішення про затвердження кількості депутатів майбутньої обласної ради у складі 104 особи.

– Я переконаний, що регіонали не вважають за правильне збільшувати чисельність обласної ради. Але у зв’язку з тією політикою, що проводить губернатор, депутати об’єдналися і проголосували «за». Бо вони розуміють, яка ситуація відбувається: регіони думали, що зменшивши кількість обласної ради, вони проведуть туди своїх людей (різними шляхами – тиском, підкупом і фальсифікаціями) і будуть правити малою обласною радою, де в них буде більшість. Бо меншу кількість депутатів легше і провести, і контролювати. Але тепер вже зрозуміло, що обласна рада не буде підконтрольна Регіонам. Бо туди потраплять і литвинівці, і ще більше бютівців, й інші політичні сили. І ними буде не так просто керувати. Тож абсолютно зрозуміло, що губернатор разом з Партією регіонів програв у цьому однозначно. І я вважаю, що ці їхні дії по всій Україні призводять до того, що народ починає думати. І на сесії обласної ради ми стали свідченням цього.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 ПЕГАС 10.09.2010 16:05
Хамство - найбільша чеснота цього "відомого черкаського діяча". Цікаво: у скільки обійдеться Тулубу "толерантність" від Булатецького?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 угу 10.09.2010 10:20
Да тут РИгіони обробилися. Але це тільки початок. В сенсі початок кінця ригіонів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 гонта 09.09.2010 21:29
навіщо ви з попереднього коментаря викинули прізвище "Булатецький"? Чи вас БЮТ фінансує? То так і напишіть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 гонта 09.09.2010 20:45
Чиє б мичало.. вискочив з конопель! Тільки ледачий не знає головної риси: подоїти можновладця, у якого є гроші, а потім облити його брудом і піти далі.. Так було з колишнім мером Черкас В.Олійником, екс-президентом В.Ющенком, головою ПРП В. Пинзеником. Поки вони були у фаворі і давали гроші - була любив. Коли гроші припинялись - припинялась і любов. Все закономірно: В БЮТІ ІНШИХ НЕ БАЧУТЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100