реклама Делікат

Понад 10 тисяч родин у Черкасах стоять у черзі на придбання житла. З нинішніми цінами – від п’яти тисяч за квадратний метр ­– власна нерухомість є для пересічної родини справжньою розкішшю. Надію у появу доступного житла заклав вчора міський голова Сергій Одарич.

У мікрорайоні «Яблуневий» (вул. Ватутіна) до Нового року з’являться котеджні будиночки для трьох сімей: одноповерховий (62 квадрати) і двоповерховий на двох власників (125 квадратів). Житло споруджуватимуть з дерева та бальзатової вати. Вартість будівництва становить 2,2 млн грн, з яких 1 млн – вартість комунікації (вода, газ, світло). Кошти на створення доступного житла виділено із міського бюджету.

Монетку на вдалий початок побудови котеджного містечка закладав міський голова

Монетку на вдалий початок побудови котеджного містечка закладав міський голова

- Ми розпочинаємо забудову нового мікрорайону, забудову за принципово новими підходами, про які ми мріяли не один рік.  В ідеалі місто мало би готувати майданчики, забезпечувати всіма необхідними комунікаціями, а далі у стислі терміни знаходити інвесторів, які швидко і якісно забудовуватимуть нові квартали. На жаль, можливості міського бюджету достатньо обмежені. Тому дуже часто ми стаємо свідками того, що забудовник отримує земельну ділянку, витрачає мільйони грошей, а тоді роки, щоб отримати необхідні дозволи, забезпечити необхідними комунікаціями, водо- та електропостачанням, газом. Він стикається з певними проблемами. Цей майданчик ­– це перший експеримент, коли місто повністю взяло на себе підводку всіх комунікацій, – зазначає міський голова Сергій Одарич.

Головний директор групи компанії «ЛадаБудСервіс» Юрій Терніков зауважив, що перевагою доступного житла є технологія будівництва.

- Ми використовуємо ­канадську енергозберігаючу методику. Вона дозволяє будувати швидко. У нашому житлі влітку практично не вмикаються кондиціонери, взимку – по мінімуму опалення. Крім того, вартість квадратного метра складає від 600 до 800 доларів. Наші будинки є у Луганській, Полтавській областях та у місті Києві. Проте це єдиний об’єкт, що фінансують виключно за бюджетні кошти.

Саме з таких стін (дерев'яний каркас та базальтова вата) складатимуться нові будиночки

Саме з таких стін (дерев'яний каркас та базальтова вата) складатимуться нові будиночки

Придбати нове жило можуть всі бажаючі. Вартість найменшого котеджу (62 квадратних метра) складатиме 37 200 доларів. У вартість входитиме власне будинок та  шматок землі (шість соток). Покупець зможе зекономити 12 тисяч доларів, оскільки такої ж квадратури трикімнатна квартира у середньому коштує, згідно з оголошеннями газети «От і до» 50000 у.о. Принада котедж ний будиночків також у тому, що людина, вклавши кошти, отримує готове житло за 2-3 місяці, а не чекає по кілька років, допоки збудують увесь багатоповерховий будинок.

За словами міського голови, прецедент створення нових котеджів повинен стати нормою. «Доступне житло – це пазли, якими закладатиметься місто», – сказав він.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100