реклама

реклама

Університет долучиться до реалізації безпрецедентного соціального проекту – створення тактильних книг для незрячих дітей.

2017-01-06_снегоборьба

У Черкаському державному технологічному університеті відбувся круглий стіл, за яким обговорили впровадження проекту «Тактильні книжки для слабозорих та незрячих дітей», який організує радник міського голови на громадських засадах з питань розвитку інноваційних проектів Світлана Трофімова. За круглим столом зібрались представники шести навчальних закладів міста, що виявили бажання взяти участь в проекті: ЧДТУ, ЧНУ ім.Б.Хмельницького, ЧДБК, ДНЗ «Черкаське ВПУ ім. Г.Ф. Короленка», ПНЗ «БМЦ» ЧМР, арт-студія «Глорія», а також hand-made майстри та народні майстрині. За словами куратора проекту Наталії Левошиної,  метою заходу є обговорення нюансів створення тактильних книг, що є головними помічниками у пізнанні світу для людей із порушеннями зору, особливо – дітей. Проект має на меті забезпечити взаємодію між навчальними закладами, які можуть створювати такі книжки, та закладами, які їх потребують, де виховуються та навчаються діти із порушеннями зору. У ході проекту планується ініціювати створення в області бібліотеки тактильних книг.

Як зазначила заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова,  потреба  у книгах, які допоможуть виготовляти студенти черкаських вишів, дійсно актуальна. У Черкасах існує кілька дитсадків та  діє обласна школа-інтернат для дітей із порушеннями зору. А от тактильних книг для них немає – хоча саме через дотик до сторінок цих книг вони можуть зрозуміти навколишній світ.

- Наш університет ніколи не стояв осторонь соціальних ініціатив – і сьогодні ми горді стати частиною такого проекту,- констатував ректор ЧДТУ Олег Григор. – І ми повинні докласти усіх зусиль, аби незрячі діти – нехай через книгу - могли відчути, яким неймовірно чудовим є світ, що нас оточує.

Про це інформує сайт університету

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100