реклама Делікат

Ще одну прийомну сім’ю створено в Черкасах сьогоднішнім рішенням міськвиконкому. Таким чином, таких сімей у місті буде десять.

zemeln-dlyanki-bagatodtnim-smyam_351 У нову сім’ю передається поки що одна дитина. Батьки пройшли необхідне навчання, встановили з дитиною контакти. В подальшому органи опіки визначатимуть, чи додавати в цю сім’ю інших дітей.

Прийомна сім'я є однією з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов'язки, потребують родинного тепла і виховання. Прийомна сім'я – це сім'я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання. Порядок прийому дітей в сім'ї встановлено Постановою Кабінету міністрів України № 565 від 26 квітня 2002 року «Про затвердження Положення про прийомну сім'ю». Ті, хто взяли дітей у прийомну сім'ю, є прийомними батьками, а влаштовані діти — прийомними дітьми.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100