реклама Делікат

17 листопада черкаські та смілянські місцеві організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» організували мітинги проти прийняття Верховною Радою законопроекту про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Їхні канівські колеги того дня надіслали телеграму голові Верховної Ради України Володимирові Литвину із вимогою зняти з розгляду такі законопроекти. Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

 У Черкасах до мітингувальників, які зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку, долучилися керівники місцевих організацій УНП, Фронту Змін, Волі ХХІ, Ветеранської організації, що входять до Об’єднаної опозиції Черкащини.

– Землі сільськогосподарського призначення належать народові, а не олігархам і криміналітету. Якщо ж їх відберуть у людей, то це призведе до масового спротиву, – наголосив голова Черкаської міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко.

svoze

Смілянська акція протесту під гаслом «Ринок продажу землі – втрата України» мала ще й просвітницький характер: місцеві «свободівці» розповідали жителям районного центру про загрози продажу української землі українським та іноземним олігархам.

Невдоволені діями законодавчого органа України представники Всеукраїнського об’єднання порушать «земельні» питання на найближчих сесіях місцевих рад.

Законопроект «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення» ВО «Свобода»

Стаття 1.

Торгівля землею сільськогосподарського призначення в Україні заборонена, крім випадків, передбачених статтею 3 цього Закону.

Стаття 2.

Громадяни України можуть мати у власності землю сільськогосподарського призначення, набуту ними на законних підставах шляхом розпаювання чи одержану в спадщину за законом.

Стаття 3.

Продаж землі сільськогосподарського призначення можливий тільки державі Україна в особі спеціально уповноваженого державного органу в порядку і на умовах, визначених спеціальним Законом України.

Стаття 4.

Цей Закон набуває чинності з дня оголошення результатів Всеукраїнського референдуму. Верховній Раді України, Президенту України, Кабінету Міністрів України – привести Закони України та інші нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону протягом трьох місяців з дня набуття чинності цим Законом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100