реклама Делікат

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав протиправним та скасував два рішення Черкаської міської ради, які стосувалися грошової оцінки землі та плати за її оренду. Колегія суддів із головуючим суддею Грабовим П.С. задовольнили позов ФОП Галущак О.Л. Юристи міськвиконкому готують апеляційну скаргу. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

– Підставою для прийняття цих двох рішень міською радою був позитивний висновок Державного комітету України із земельних ресурсів, який проводив експертизу землевпорядної документації, – говорить начальник відділу судового супроводу Вікторія Горшанова. – Однак позивач звернувся до судової будівельно-технічної експертизи, у висновку якої зазначено, що базова вартість квадратного метра земельної ділянки визначена неправильно. Ми подавали клопотання, щоб з метою повного і об’єктивного встановлення всіх обставин до суду викликали для дачі пояснень обох експертів, однак наше прохання судді не підтримали.

Директор департаменту землеустрою Марина Геращенко говорить, що допоки рішення Соснівського районного суду не вступить в силу, діятимуть рішення, ухвалені міською радою: про грошову оцінку та плату за землю.

– Тому ми нікому нічого перераховувати не будемо, — зазначила Марина Геращенко.

Нагадаємо, 13 травня минулого року Черкаська міська рада прийняла два рішення – про затвердження показників грошової оцінки земель м. Черкаси та про плату за оренду землі, відповідно до яких збільшувались показники оцінки землі, але одночасно зменшувались відсотки орендної ставки. Якщо раніше ці відсотки становили від 3 до 12%, то за новим рішенням усі підприємці мали сплачувати мінімально можливі 3%. Ці рішення мали вступити в дію одночасно із 1 січня 2011 року. Однак наприкінці року за позовом одного із черкаських підприємців до Соснівського районного суду суддя Грабовий призупинив дію обох рішень міськради.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100