реклама Делікат

Ростислав Єпейкін - безумовний авторитет для черкаських журналістів

Ростислав Єпейкін - безумовний авторитет для черкаських журналістів

Це сталося пізно увечері 5 вересня. Імовірніше, злочинця цікавили гроші, попри те, що літній чоловік жив скромно, а найбільшою цінністю вважав свої фотокартини, повідомляє обласна газета «Нова Доба».
Здавалося б, образити цього привітного, сивочолого, худорлявого чоловіка ні в кого не те, що рука не підніметься, а й язик не повернеться. Невгамовний черкаський фотожурналіст, патріарх української журналістики Ростислав Єпейкін, незважаючи на поважний вік, залишився досить активним. Його часто можна було побачити в гущі фотожурналістів і телеоператорів, де він так само жваво, як і молоді, міняв точку зйомки, вишукуючи вдалий ракурс. Ростислав Никифорович робив знімки не задля заробітку, а для історії. Його знімки друкувалися в черкаських та столичних виданнях, ілюстрували сотні буклетів та книжок про Черкащину. Сам же фотожурналіст залишився досить скромною і відкритою людиною, часто роздаровучи свої унікальні роботи гостям.
Однак у якогось нелюда рука піднялася, щоб жорстоко побити заради дрібної наживи Ростислава Никифоровича та його дружину.
– У неділю увечері, десь після 22-ї, я почув, як у дворі загавкала собачка, і вийшов подивитися, хто там, – згадує літній чоловік, тримаючись за скроні. На його обличчі – численні синці на рани. – Ми з дружиною живемо в невеликому будиночку. Я вийшов на ґанок: неначе нікого немає. Раптом вискакує чоловік у масці, він сильно вдарив мене в обличчя твердим предметом, мабуть, кастетом. Я упав, а що вже було далі, не пам’ятаю...
Невідомий сильно побив Ростислава Никифоровича, а тоді заскочив у кімнату до його дружини, Августи Тарасівни, та побив і її. Що точно вкрав злодій, подружжя досі не з’ясувало. У тяжкому стані обоє старенькі пролежали до ранку.
– Комп’ютер він не взяв. Грошей багато в нас не було. А найцінніше – мої фотокартини – злодія не зацікавили, – веде Ростислав Никифорович.– Наступного дня вже дочка та зять, які прийшли нас провідати і побачили, що сталося, викликали «швидку» й міліцію.
Нині обоє стареньких перебувають на лікуванні у відділенні нейрохірургії Третьої міської лікарні Черкас.
Як розповів завідувач відділення Сергій Алєксєєв, у Ростислава Єпейкіна травма голови, забій мозку, забій грудної клітини, перелом ребер, забій легень і як ускладнення — виникло запалення легень.
– Для людини такого віку це важкі травми, хоча запалення легеней важко переносять і молоді, – коментує лікар. – Нині стан чоловіка середньої важкості. У жінки травми легші, але сильно побите обличчя, травмована слизова.
Нейрохірург зазначає, що, якщо раніше подібні випадки побиття літніх людей були дуже рідкісними, то зараз, на жаль, старенькі часто потерпають від рук охочих легкої наживи.
Пошуками злочинця нині займається відділ карного розшуку Соснівського райвідділу міліції міста Черкас. Сам же Ростислав Єпейкін припускає, що напад міг бути пов’язаний із нещодавнім візитом до них групи молодиків «реалізаторів тонометрів».
– Буквально за день до того, що сталося, до нас приходили троє хлопців, а з ними й кілька дівчат і пропонували купити сучасний тонометр, – розповідає Ростислав Никифорович. – Вони були у дворі, а тоді зайшли й у хату, усе роздивлялися. Один із хлопців, уже вийшовши із двору, повернувся знову і попросив зробити йому ксерокопію на комп’ютері.
По своїй доброті та довірливості подружжя нічого лихого не запідозрило у візиті молодих людей. Ростислав Никифорович придбав для дружини запропонований апарат. Підозра в ошуканості закралася, коли, зателефонувавши за номером одного з медичних закладів міста, залишеним у візитівці молодиків, старенькі почули, що про таких горе-реалізаторів там нічого не знають.
Як повідомила начальник відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Черкаській області Наталія Таран, нині правоохоронці докладають максимум зусиль, щоб знайти нелюдів, які так познущалися над літнім подружжям.
– Попереджаємо усіх людей похилого віку не відчиняти двері незнайомцям і не пускати їх до подвір’я чи оселі, особливо тих, хто пропонує купити якийсь товар, – застерігає вона. – Якщо це пра-цівники соціальних служб – то тільки знайомих. У разі найменшої підозри на намагання незнайомих проникнути до оселі – телефонуйте до міліції за номером«102».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100