реклама Делікат

реклама

Учора в Черкаси приїздив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк. Будинок Вчителя вщерть заповнили його прихильники і партійці. Навіть у  коридорі встановили телевізор і кілька десятків стільчиків, щоб ті, хто не встиг зайняти місце в залі, споглядали Арсенія Петровича по телевізору.

Черкаський Фронт Яценюка

Черкаський Фронт Яценюка

«З людьми ви перестаралися! Їх тут стільки набилося!», - сердито говорила комусь по телефону очільниця Черкаської обласної організації «Фронту змін» Юлія Воєвода, поки чекала біля входу в Будинок Учителя Яценюка.

І він прийшов.

"Я не люблю зіпсовані котлети"

"Я не люблю зіпсовані котлети"

Проголосив вступну промову на 20 хвилин і закликав черкащан ставити запитання не йому,  а його командні. Команда – це шестеро партійців, які, очевидно, братимуть участь у місцевих виборах на Черкащині. Це Андрій Ковальчук - екс-бютівець, перший заступник директора Автомобілеремонтного заводу при Міністерстві оборони України, також Анатолій Коверський – екс-очільник управління земельних ресурсів Черкаського міськвиконкому, нині – керівник приватного підприємства «Інститут Черкасиземпроект». Адвокат зі Сміли Ярослав Березань, Лариса Кривопустова з комунального підприємства «Служба електроефективності», що працює при Черкаському міськвиконкомі. Очільник руху «За вільну від тютюнового диму Україну» Сергій Гончар та працівник автомобілебудівного підприємства «Богдан» Олександр Турчиняк.

Закінчуючи промовляти вступне слово, Арсеній Яценюк зазначив, що не любить меню із зіпсованих котлет.

- Хоча саме таке меню хотіла запропонувати Партія регіонів, виключивши «Фронт змін» із виборчого процесу. Вони хотіли залучити фактично тільки три партії – комуністів, Литвина і Партію регіонів,  а ви вибирайте. Але їм не вдалося це зробити. Через міжнародну реакцію ця норма скасована і ми сьогодні повернулися у виборчий процес, - підсумував Яценюк. Далі слово взяли черкаські «фронтовики». Вони говорили не так красномовно, та й похвалитися ефектно своєю діяльністю в області їм не вдалося. Щоправда, пані Воєвода видала на гора пасаж про «одну велику справу»:

- Ми відбудували дитячий садочок у селі Кумейки Черкаського району. Завдяки «Фронту змін» діточки пішли до садка, якого там не було впродовж 10 років і люди возили дітей до інших сіл, - похвалилася очільниця черкаскього «Фронту змін». Далі зрозуміла, що більше казати особливо нічого, тому попросила людей ставити запитання.

Нинішній депутат обласної ради від СПУ Андрій Ковальчук хоче тепер бути депутатом від "Фронту змін"

Нинішній депутат обласної ради від СПУ Андрій Ковальчук хоче тепер бути депутатом від "Фронту змін"

І відразу ж – новий прокол. Запитання до Анатолія Коверського змусило всіх партійців засоватися на стільцях. Запитували про Соснівку, стверджуючи, що саме Коверський, перебуваючи на посаді очільника управління земельних ресурсів міськвиконкому, доклав руку до знищення Соснівсього бору, який колись «гримів» на весь Радянський союз.

- Я не буду вести з вами полеміку. Можемо зустрітися на офісі, це не буде людям цікаво. Тож, зустрінемося на офісі, і я вам усе поясню, - спантеличено почав говорити Коверський.

Але люди викрикували із залу, що їм цікаво і краще пояснювати зараз. І тут відповідач знайшов таки відповідь і продовжив.

-  До речі, нехай вам буде відомо, що я звільнений із посади у вересні минулого року за те, що не давав дозволу на вирубку лісу в Дахнівці та Соснівці біля обласної лікарні. А ви так заявили, мені неприємно, чесне слово.

- Правильно він заявив! – закричав хтось із залу.

На нашому "Фронті" - працює партійний контроль

На нашому "Фронті" - працює партійний контроль

Тож Яценюк не міг не відреагувати на ці події і заспокоїв присутніх:

-  Ваша репліка для мене важлива, бо я не хочу, щоб у моїй партії були люди, які не користуються суспільною довірою, а навпаки мають нехорошу репутацію. Зараз у мене немає підстав нікому з вас не довіряти. Я просто перевірю. У мене є департамент партійного контролю. Я вже післязавтра матиму довідку щодо цього питання. Якщо ця людина авторитетна і дійсно боролася за ліс, вона буде в списку. Якщо я побачу що це неправда, я розпрощаюся з ним як із членом партії.

Після того, як розібралися із «чистотою рядів партії», лідер «Фронту змін» «наїхав» на рекламу регіоналів у Черкасах:

- Я сьогодні їхав, побачив красиві борди – нова країна, новий мер. У мене порада тільки одна – давайте без нової країни. Давайте розберемося із тим, що маємо. Я не знаю, що робити зі старою Україною. Вони вже починають будувати нове, а тут напевно все таки треба почати з того, щоб почати капітальний ремонт того, що є. Тому я ставлю завдання кожному своєму депутату – не обіцяйте золотих гір, бо ми їх не зможемо реалізувати. Для цього є наші політичні опоненти – набрешуть ще три короби.

Люд весело загелготів після цих слів і зажадав від Яценюка оприлюднити кандидатуру мера Черкас від його  політичної сили. Але не тут то було!

- Я не хотів би,  щоб моя позиція по меру Черкас суперечила чинному закону про вибори, бо це може бути агітація. А я не хочу, щоб моє висловлювання використали проти людини, яку я підтримаю, і щоб його зняли з виборів. Я чудово розумію, як це буде робитися,- пояснив Яценюк.

Організатори "перестаралися": частині запрошених на зустріч з Арсенієм Яценюком довелося спостерігати за ним по телевізору

Організатори "перестаралися": частині запрошених на зустріч з Арсенієм Яценюком довелося спостерігати за ним по телевізору

Він також пожалівся, що його партійців по всій Україні утискають і ображають.

- Є в мене одна олімпійська чемпіонка, у міліції працює. Так її викликали і сказали – або ти виходиш із партії Яценюка, або пиши рапорт на звільнення. Але я через рік, два, п’ять все одно знайду, як захистити цю людину і не подарую це тим, хто її ображав. Я маю добру пам’ять – я на вечір їм мед, - зізнався політик. А щоб усі переконалися в тому, що він ще й веде здоровий спосіб життя і при потребі зможе кому хоч «дати здачі», по секрету сказав, що тричі на тиждень по дві години вранці працює над своєю фізичною формою.


реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Сірий 17.09.2010 08:19
Разом із Воєводою самі *** зібралися. Ще й толя Коверський, як відомий політтехнолог БЮТу. Про Ковальчука взагалі мовчу ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 гонта 16.09.2010 18:45
Яценюк гарний хлопець. Але він сидить у Верховній раді, а тут під його вивіскою сформувалось ЧЕРГОВЕ ЧЕРКАСЬКЕ КУБЛО МЕДУЗ-ГОРГОН. Рік тому "Фронт змін" на Черкащині заснували непогані хлопці:юристи Олександр Руденко, Федір Панченко.. Де вони? З`їли горгони. А хто прийшов? Ковальчук,який спочатку "придбав" місце в облраді від соціалістів, потім перекинувся в БЮТ.. Так за 4,5 роки на жодній сесії рота не розкрив. Навіщо він туди знову йде? Чи спеціаліст по тютюновій пропаганді Сергій Гончар? Дивна команда..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100