реклама Делікат

Санстанція з початку року провела 402 санітарно-епідеміологічні обстеження закладів громадського харчування. Поза цим, було проведено 89 позапланових перевірок, у зв’язку із зверненнями громадян та за дорученням органів влади, прокуратури, облсанепідстанції. Підсумки перевірок обговорювалися під час кординаційної наради в облдержадміністрації 28 листопада.

Як інформує прес-служба ОДА, у ході  обстежень закладів, суттєві порушення санітарного законодавства були виявлені у 16% випадків. Основні з них – порушення умов зберігання та термінів придатності до споживання харчових продуктів (кафе «Гейзер», «Ярославна», «Вулик», «Епіцентр», «Влада» та ін.), порушення термінів проходження профілактичних медичних оглядів персоналом (ресторан «Чайка», бар «Вулкан», кафе «Картопляна хата», «Елвіс», «Мадагаскар», «Пекін» та ін.).

Санепідслужбою було проведено 405 бактеріологічних досліджень проб продукції закладів громадського харчування м.Черкаси, з яких 2,4% виявились епідемічно небезпечними (піцерія «Фелічіта», кафе «Папа Карло», «Візит», готельний комплекс «Дніпро»). Реєструються випадки порушень вимог санітарних норм і правил щодо миття, дезобробки обладнання, інвентарю, посуду, недотримання правил особистої гігієни персоналом, про що свідчать результати гігієнічних змивів. Санепідслужбою досліджено понад 3,5 тис. змивів, у 1,6% виявлено БГКП (ресторани «Женева», «Домашній кухар», «Росава», кафе «Картопляна хата», «Королівська охота», «Перехрестя», піцерія «Ламберті» та ін.).

У зв’язку з порушеннями санітарного законодавства, санепідслужбою було винесено 25 постанов щодо тимчасового призупинення роботи закладів громадського харчування (ресторани «Балкон», «Женева», кафе «Дитяче містечко», «Митниця», «Пальміра», «Неаполь», «Перехрестя», «Шалений ровер», «Дикий захід», «Папа Карло», «Парижанка», «Козачок» та ін.), на винних осіб накладено 75 штрафів на загальну суму 8827 грн. в т.ч. на власників, керівників закладів (ресторани «Чайка», «Росава», «Солоха», кафе «Ярославна», «Наша хата», «Картопляна хата», «Пальміра», готельний комплекс «Дніпро», «777», піцерія «Ламберті» та ін.).

У закладах громадського харчування вилучено з обігу 185,2кг недоброякісної, небезпечної продукції (кафе «Ярославна», «Гейзер», «Епіцентр», «Влада», «777»), тимчасово відсторонялись від роботи 116 працівників ресторанних закладів (ресторани «Чайка», «Солоха», «Колос», кафе «Елвіс», «Баку», «Картопляна хата», «Варенична», «Тарантела», «Пекін», бари «Вулкан», «ВВ», «1001 ніч», їдальня Придніпровського райвиконкому та ін.).

Слід зазначити, що будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, пов’язаних із закладами громадського харчування м.Черкаси, не зареєстровано. На виконання п. 6 доручення голови облдержадміністрації від 25.10.2011 р. №87-Д, санепідслужбою області організовано проведення перевірки закладів ресторанного господарства. За наслідками даних перевірок за порушення санітарного законодавства на посадових осіб накладено 60 штрафів на загальну суму 9277 грн., призупинилась експлуатація 29 об’єктів, відсторонились від роботи 72 особи з числа декретованого контингенту.

Санепідслужба продовжує здійснювати необхідні профілактичні заходи у цьому напрямку.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 вася 05.12.2011 11:03
да, mcDonald, sголовне там на солі не економлять, все солять так, щоб потім можна було заробити на спрайтах...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Дмитро 05.12.2011 00:13
Цитую mirus:
Дмитрий, как раз в МакД со всеми санитарными нормами и сроками хранения все отлично. Не говорите о том, чего не знаете.

я ж о том ))

(рекламка макД.)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 mirus 04.12.2011 12:31
Дмитрий, как раз в МакД со всеми санитарными нормами и сроками хранения все отлично. Не говорите о том, чего не знаете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Дмитро 29.11.2011 14:13
mcDonald;s )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100