реклама Делікат

Такими є результати аналізу та відповідних перевірок щодо правильності нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам, який провели фахівці ДПА в Черкаській області.

На сьогодні у місті Черкаси обліковується 171 суб’єкт господарювання (63 – юридичні особи, 108 – фізичні особи), який здійснює діяльність у сфері громадського харчування (ресторани, бари, кафе, їдальні та ресторани у складі готельно-ресторанних комплексів).

– Станом на 1 листопада середньомісячна заробітна плата по місту Черкаси становить 2260 грн., - повідомив перший заступник голови ДПА в Черкаській області Володимир Коломієць, - Ми проаналізували заробітну плату, яку отримують працівники, що працюють на юридичних та фізичних осіб – підприємців.

Як результат – кількість працюючих на підприємствах громадського харчування – юридичних особах становить 328 громадян, середня заробітна плата яких за ІІІ квартал становить 1363 грн., що на 897 грн. менше ніж в середньому по місту.

– Разом з цим, менше мінімального рівня (960 грн.) заробітну плату виплачували 9 суб’єктів господарювання, лише у декількох з них це пов'язано з сезонністю діяльності, - наголосив Володимир Коломієць.

Зі 108 суб’єктів господарювання – фізичних осіб, які здійснюють діяльність в сфері громадського харчування, 80 використовують працю 507 найманих працівників, 28 - працю підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

– Тут ситуація із розміром зарплати найманих працівників взагалі критична, - зазначає Володимир Коломієць, - середньомісячна заробітна плата одного найманого працівника за ІІІ квартал цього року становила 978 грн., що менше середньої по місту на 57% або на 1282 гривень. Разом з цим, 68% таких суб’єктів господарювання виплачували заробітну плату найманим працівникам тільки в межах законодавчо встановленого мінімального рівня - 960 грн.

Як приклад, в одному із найбільших ресторанів міста здійснюють діяльність 2 суб’єкти господарювання – фізичні особи, які використовують працю 9 найманих працівників і середньомісячна заробітна плата за ІІІ квартал 2011 року у них становить 1036 гривень. При цьому найбільша заробітна плата серед підприємств даної галузі становить 2942 грн., тобто у 2,8 рази більше.

У результаті протокольних бесід та індивідуально-роз’яснювальної роботи, проведеної податковою службою Черкаської області з керівниками та власниками підприємств ресторанного бізнесу з питання підвищення рівня заробітної плати 16 юридичних осіб підвищили розмір заробітної плати працівникам, внаслідок чого до міського бюджету додатково надійшло 35 тис грн. податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує прес-служба обласної ДПА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 карамелька 29.11.2011 16:24
"Хінкалі", мабуть. перенаправляє "зекономлені кошти на рекламу в Прочерку)))) Взагалі, чудове поєднання заголовку статті і рекламного блоку на сторінці :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100