реклама Делікат

реклама

Ще діючі депутати Любов Майборода і Юрій Вязьмітінов на останній сесії обласної ради. Судитись із Кабміном Майборода буде вже після виборів

Ще діючі депутати Любов Майборода і Юрій Вязьмітінов на останній сесії обласної ради. Судитись із Кабміном Майборода буде вже після виборів

Виконання природоохоронних заходів на території Черкащини в 2010 році буде провалено. Це констатує депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода.

– На загал ця сума по Черкащині становить 19 млн. грн… У попередні роки перелік об’єктів і заходів, які будуть фінансуватися з місцевих природоохоронних фондів затверджувалися сесіями місцевих рад. В 2010 році Партія регіонів в порушення бюджетного кодексу вперше за 19 років незалежності прийняла такий закон про бюджет, яким передбачила затвердження Кабінетом міністрів України цього переліку. А Кабінет Міністрів зволікає з затвердженням… І я хочу сказати, якщо я буду обрана депутатом (я працюю в екологічній комісії) наступної обласної ради, то перше, що я зроблю, так це подам в суд на Кабінет Міністрів за те, що вони не виконують вчасно обов’язків. Це є порушення Конституції України. І губернатору Сергію Тулубу треба мати мужність і відстоювати це питання… – говорить депутат обласної ради Любов Майборода.

До переліку згаданих об’єктів і заходів входять, зокрема, реконструкція очисних споруд міста Золотоноша, реконструкція санітарно-технічних систем Черкаської міської дитячої лікарні, утилізація пестицидів, будівництво муфельної печі для спалювання біологічних відходів м. Черкаси, реконструкція каналізаційного колектору біля Тарасової гори тощо.

Під «Прочерку». Тут варто уточнити, що плани природоохоронних заходів на 2010 рік для 9 областей України (у тому числі і для Черкаської) Кабінет Міністрів затвердив на своєму засіданні 15 вересня. Про це повідомляє ЛІГА-закон.

– Все одно влада не встигне освоїти капітальні вкладення. Бо це ж є будівельні роботи і треба провести тендери, укласти угоди з генпідрядниками. Це потребує тривалого часу. І на мою думку замість фінансування природоохоронних заходів, Партія регіонів спрямовує кошти місцевих бюджетів на виборчу кампанію… Незважаючи на запевнення Партії регіонів, що вона опікуватиметься місцевими програмами, кошти місцевих природоохоронних фондів, які є місцевими бюджетами, яким гарантуються самостійність, знаходяться сьогодні на єдиному казначейському рахунку і правляча партія спрямовує їх на свої потреби. Взагалі, я вважаю, що обласна рада має подати в суд на Кабінет Міністрів, бо зміни, які були прийняті (Закон України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» передбачає, що використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України – Авт.) – не конституційні… Тому я вважаю, що Сергію Тулубу, як голові облдержадміністрації треба працювати з Кабінетом Міністрів, щоб вирішувати конкретне питання: фінансування природоохоронних заходів з місцевих бюджетів, а не займатися партійними проектами. І голова обласної ради Володимир Гресь і губернатор Сергій Тулуб кожен тиждень бувають у відрядженні в Києві, а це питання не вирішують.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Дарина 18.09.2010 10:54
А хто їй зараз забороняє це зробити? Чи це лише черговий ПР з її боку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 гонта 17.09.2010 12:31
Дай-то Бог нашому ягняті вовка зїсти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100