реклама

реклама

20 квітня у місті Київ громадською організацією «Інститут громадянського суспільства» проведено засідання кругло столу «Добровольці - вогнеборці  - як фактор безпеки в об’єднаних територіальних громадах».

ffe9dc37393a943dbb40fbd665dcd16e

Захід відбувся у рамках проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», за фінансової підтримки Європейського Союзу для представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій та посадових осіб (ГУ У ДСНС України в областях) до повноважень яких належить реалізація завдань щодо реформування системи ДСНС.

У заходах, окрім голів Білозірської, Набутівської та Мокроколигірської об’єднаних територіальних громад Черкаської області взяв участь і заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області полковник служби цивільного захисту Перевізник Вячеслав Миколайович.

Із вступним словом перед присутніми виступив директор з науки та розвитку громадської організації «Інститут громадянського суспільства» Анатолій Ткачук, який представив: - «Проект підтримки реформування місцевого самоврядування в Україні направлений на практичну реалізацію Концепції місцевого самоврядування та територіальної організації в Україні, побудову співпраці між неурядовими організаціями та місцевими органами влади».

Він зокрема зазначив, що метою реалізації реформи є нарощування потенціалу для ефективного просування децентралізації і наша мета показати реальну історію успіху на рівні місцевих громад, в тому числі, і з питань забезпечення пожежної та техногенної безпеки.

В свою чергу директор департаменту з організації цивільного захисту ДСНС України Михайло Майоров від імені голови ДСНС України висловив щиру вдячність учасникам за участь у круглому столі. Представляючи стратегію реформи системи ДСНС в умовах децентралізації  і реформування місцевого самоврядування в Україні, Михайло Олександрович зазначив: - «Стан соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад напряму залежить від забезпечення цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки в громадах. Діяльність ДСНС невід’ємно пов’язана з реформуванням органів місцевого самоврядування і наше рішення: вдосконалення структури ДСНС, створення та розвиток місцевих пожежних команд, залучення добровольців - вогнеборців, спрямовані на дієве забезпечення безпеки наших громадян. Реформування пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС районного рівня, зокрема створення руху добровольців – вогнеборців, сприятиме зменшенню оперативного часу реагування і збільшенню ефективності діяльності».

В процесі обговорення також виступили кращі практики місцевого самоврядування у сфері розвитку цивільного захисту, місцевої та добровільної пожежної охорони. Зокрема, Олександр Тутка - голова Шишацької об’єднаної територіальної громади Полтавської області, Олег Рудик - заступник голови Веселівської об’єднаної територіальної громади Запорізької області та Костянтин Даниленко - начальник пожежного поста Центру безпеки громадян Черкаської об’єднаної територіальної громади Донецької області.

Свої пропозиції законодавчих змін для розвитку цивільного захисту, місцевої та добровільної пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах внесли Олена Кулеба - начальник юридичного управління ДСНС  України, Олександр Лещенко - заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України та Андрій Пелехатий – представник Інституту регіональних досліджень НАН України, інформує прес-служба ДСНС

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Іван Васильович 05.05.2017 14:53
"Добровольці – вогнеборці" гарна рифма, і не більше.
Про створення руху добровольців-вогнеборців розповідали чомусь не представники ДСНС, а молодик з офісу реформ при МВС (див. сайт Інституту громадянського суспільства). Мабуть сторонні особи краще самих рятувальників знають як краще.
А де ж ціла Робоча група з проведення реформ?
Де обіцяні законопроекти?
Очікуємо скорочення підрозділів ДСНС, адже за все, чи майже за все тепер відповідатимуть громади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Знаю 21.04.2017 16:53
А які пропозиції? Чи попіарилися,поб ухали і пішли...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100