реклама

реклама

Під час проведення громадських слухань жителі Канева підтримали ідею об’єднання з п’ятьма сільськими радами, тож тепер відповідне питання знову винесуть на розгляд депутатів міської ради. Про це інформує «Kanos» із посиланням на сайт Канівської міської ради.

FetchOptImg.ashx Цими вихідними у Каневі відбулися громадські слухання, на яких присутні вчергове обговорили питання створення Канівської об’єднаної територіальної громади спільно із Яблунівською, Литвинецькою, Пекарівською, Хмільнянською та Конончанською сільськими радами.

На початку заходу, у якому взяло участь більше 50 місцевих жителів, виконуючий обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Канівської міської ради Володимир Святелик повідомив присутнім, що у 2015-ому році до Канівської міськради надійшло рішення Пекарівської сільської ради про готовність до об’єднання територіальних громад.

У 2016-ому році Яблунівська сільрада теж виявила бажання об’єднатися з Каневом. 24 березня 2017 року рішення про об’єднання прийняла Хмільнянська сільська рада, а 25 березня 2017 року – Литвинецька сільська рада. На початку квітня об’єднатися з Каневом в одну територіальну громаду також виявила бажання Конончанська сільська рада.

– Процес створення об’єднаних територіальних громад в Канівському районі вже пішов. Так, днями буде створено Степанецьку об’єднану територіальну громаду. Зроблені певні кроки й щодо створення Канівської об’єднаної територіальної громади – підписано спільні меморандуми про співпрацю з Яблунівською і Литвинецькою сільськими радами, що дає можливість проводити спільні заходи для покращення життя громад ще до офіційного об’єднання, – зазначив Володимир Святелик.

Водночас наразі процес створення Канівської ОТГ гальмує депутатський корпус міської ради, який не підтримав відповідне рішення на останній сесії міської ради. Однак під час проведення громадських слухань голова бюджетної комісії Володимир Коржов пояснив, що у депутатів міської ради дуже багато питань щодо об’єднання. Зокрема, що це дасть безпосередньо Каневу?

– Наразі з боку уряду і парламенту спостерігається тенденція якомога більше функцій передавати на місця. А це значить – нам доведеться шукати додаткові кошти. Вже зараз бачимо, що у разі об’єднання нам потрібна буде субвенція в сумі 33 млн. грн. Тож треба ще вивчати питання і переконувати депутатів у необхідності об’єднання, – наголосив Володимир Леонідович.

Натомість очільниця фінансового управління Галина Карпушенко висловилася стосовно необхідності утворення громади.

– Подобається нам це чи ні, але з 2018 року об’єднані територіальні громади будуть. Наразі у нас є лише шанс провести це добровільно. Потім може бути запізно. Район просто поділять циркулем. Звичайно, спочатку всім буде важко, але, зволікаючи, ми нічого не змінимо. Цього все одно не уникнути. Тож, може, краще об’єднатися й диктувати свої умови?, – задалась риторичним запитанням чиновниця.

У підсумку ідею об’єднання Канева із територіальними громадами Яблунівської, Литвинецької, Пекарівської, Хмільнянської, Конончанської сільських рад під час проведення громадських слухань підтримали 40 канівчан. Відтак на завтрашнє сесійне засідання міської ради буде винесено рішення, яке підтримали учасники громадських слухань. У разі його прийняття – буде створена робоча група, до якої ввійдуть як представники Канева, так і вищезгаданих сільських рад для подальших дій щодо створення Канівської об’єднаної територіальної громади, а вже у жовтні-листопаді цього року найвірогідніше проводитимуться вибори.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 депутат 05.05.2017 09:13
можливо є якісь мінуси утворення ОТГ, але таке об*єднання можить дати і плюси про які не говориться, але це може навіть і блокуватись. При такому об*єднанні члени ОТГ маючи в своєму розпорядженні землю, для забезпечення власних потреб в продуктах харчування, можуть вирощувати гречку, а не завозити з Китаю, сіяти пшеницю молоти муку, з яких випікати хлібо- булочні вироби, та виробляти макаронні вироби. В місті в свою чергу займатися переробкою та виробництвом, налагодити стійке транспортне сполучення, підтягнути сільську освіту та медицину. Звісно для цього потрібен господар, а не заробітчанин , щоб не заважали зверху, і все було підконтрольне громаді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Петрович 05.05.2017 08:36
50 чоловік не такий вже й кворум.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100