реклама Делікат

Навіть на заслуженому відпочинку Борис Педченко не полишає літературну діяльність

Навіть на заслуженому відпочинку Борис Педченко не полишає літературну діяльність

Вийшла друком збірка «Розплата» письменника родом зі Смілянщини, головного редактора газети «Черкаська правда» у 1990 – 1997 рр., інформує газета «Нова доба».

Серед творів різноманітної тематики центральне місце в книзі посідає однойменна історична повість, присвячена кінцю першої чверті ХVIII ст., коли в Україні з волі царя Петра І ламався звичний козацько-управлінський устрій і насаджувався новий адміністративний порядок.

У центрі розповіді — драматична постать наказного гетьмана українського реєстрового козацтва Павла Полуботка. Не зраджуючи об’єктивність, автор із допомогою елементів детективного жанру проливає світло на долю таємничого Полуботкового скарбу.

На сторінках книги можна довідатися чимало забутого чи замовчуваного про кошового отамана Івана Сірка, гетьмана Івана Мазепу та його прихильників-емігрантів, про першого українського президента Михайла Грушевського, невгамовного анархіста Нестора Махна.

Не залишить байдужими читачів і публіцистика Бориса Педченка, присвячена проблемам сьогодення. У ряді досліджень письменник аналізує часто сумнівні й дивні державотворчі кроки новітньої влади, не приховує свого ставлення до тих соціальних «болячок» і негараздів, котрі панують нині в Україні, гаряче вболіває за долю землі-годувальниці, чимало уваги приділяє питанням духовності української мови, веде гостру полеміку з відомими літераторами краю — своїми ідеалогічними опонентами.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Доброжелатель 04.12.2011 21:56
Вітаю з новою книгою та бажаю щоб творче натхнення не полишало Вас іще довгі роки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ВАЛЕНТИНА 04.12.2011 21:55
Борис Прокопович Педченко був редактором газети "Черкаський край", а не "Черкаської правди"--у вас неточність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Реаліст. 04.12.2011 20:57
Де цей твір можна знайти та прочитати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100