реклама Делікат

Родина для сиріт -  це найбільша мрія

Родина для сиріт - це найбільша мрія

Кількість осиротілих дітей зменшується. Якщо п’ять років тому в області кожного дня сиротіло дві дитини, то зараз – одна. Та й усиновителями тепер хочуть стати більше українці, ніж іноземці. Повідомляє газета «Нова доба».

 – Cьогодні на Черкащині 58 сімейних пар хочуть усиновити дитину. Приємно те, що кожного року батьки з’являються у ста дітей, – говорить виконувач обов’язків начальника служби у справах дітей Черкаської облдержадміністрації Оксана Покатілова.

Крім того, останнім часом держава почала підтримувати усиновителів фінансово: на кожну дитину вони отримують одноразово матеріальну допомогу в розмірі 12 тисяч 400 гривень та 56 днів відпустки. Вимоги до майбутніх батьків залишаються незмінними: добрий стан здоров’я, матеріальна забезпеченість, власне житло та хороший моральний мікроклімат у родині.

Проте в усиновленні є певні проблеми: майже всі пари хочуть узяти в родину немовля віком від 1 до 3-х років. Тож як тільки в районі з’являється така дитина, її відразу ж забирає якась сім’я.

– Із тих 817 дітей, які мають право бути всиновленими, 80 % – старші десяти років діти. Їх обирають не так охоче, – пояснює Оксана Покатілова. – Хоча є й винятки. Якось на Уманщині родина всиновила 17-ти річну дитину.

Пам’ятає вона й унікальний випадок не лише для Черкащини, а й для України, коли сім’я із Золотоніщини, яка вже мала всиновлену дитину, взяла на виховання ще чотирьох дітей іхніх братів та сестричок. Інша родина всиновила чотири дитини, ще дві– трьох, 38 сімей – двох, 91 родина – по одній дитині.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100