реклама Делікат

На порядку денному - здоров'я черкащан

На порядку денному - здоров'я черкащан

Делегація ООН, ряд міжнародних партнерів і представники Мінздорову, які займаються питанням протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань побували в Черкасах, повідомляє прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

  Закордонні гості перевірили стан роботи замісної підтримувальної терапії, якe у Черкаському наркологічному диспансері та в декількох районних лікарнях запровадили з 2008 року.

За словами головного лікаря цього закладу Анатолія Борозенця, основна мета такої терапії – це заміна пацієнтам наркотичних препаратів на легальні, котрі за умови правильного дозування не викликають залежність, допомагають боротися з хворобою.

– Наразі в області приймають ці замінники 138 осіб, у нашому закладі – 90 осіб, із них 64 – ВІЛ-інфікованих, які кожного дня повинні приходити до нас за своєї дозою, – повідомив Анатолій Віталійович. – Стати на облік в замісну підтримувальну терапію може кожна наркозалежна людина, яка готова і хоче вилікуватися. Єдина умова – пролікуватися у нашому Центрі СНІДу перед початком прийому препарату.

Побували представники ООН й в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом, де оглянули стан всіх кабінетів, зокрема лабораторії.

Координатор системи ООН в Україні Олів’є Адам зазначив, що Віл-інфекція/СНІД становить значну проблему для всього світу, хоча в багатьох країнах спостерігається спад розвитку цієї хвороби:

– На жаль, Україна не входить до їх переліку. Але я впевнений, що завдяки спільній роботі з владою та її підтримки ми досягнемо позитивних результатів.

На завершення візиту гості, заступник голови Черкаської облдержадміністрації Юрій Тимошенко разом із керівниками управлінь облдержадміністрації та ряду громадських організацій провели спільну прес-конференцію під гаслом: «Нуль»: швидше, розумніше, краще!».

Основною метою заходу було привернути увагу громадськості, зокрема представників ЗМІ, до небезпеки поширення ВІЛ/СНІДу та виховати толерантне ставлення у суспільстві до ВІЛ-позитивних людей.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100