реклама Делікат

Міський голова Черкас Сергій Одарич сьогодні на прес-конференції розповів журналістам про свою чергову поїздку за кордон. Цього разу мер повернувся з Брюсселю (Бельгія), з конференції учасників Європейської ініціативи «Угода Мерів». Будучи за кордоном, наш мер вирішив і у відпустку сходити, яку він провів в Німеччині …

 Нагадаємо, що Сергій Олегович разом з міськими головами п’яти українських міст – Новоград-Волинський (Житомирська область), Долина (Івано-Франківська область), Кривий Ріг (Дніпропетровська область), Камянець-Подільський (Хмельницька область), Бердянськ (Запорізька область) – займався в Бельгії питаннями енергоефективності.

Цьогорічна церемонія підписання "Угоди мерів"

Цьогорічна церемонія підписання "Угоди мерів"

– Загалом відбулося цікаве спілкування з багатьма колегами. Це мери тих міст, які взяли на себе зобов’язання до 2020 року зменшити споживання енергії містами в цілому на 20% і так само на 20% зменшити викиди СО2 в атмосферу, - пояснив Сергій Одарич. – Тобто, це великий комплекс питань пов’язаних з генеруванням тепла, роботою підприємств, розвитком велосипедного руху, з використанням електричного транспорту, це зменшення споживання тепла в будинках, використання відновлюваних джерел енергії тощо. Сьогодні близько трьох тисяч міст Європи долучилися до цієї ініціативи. В Україні до неї долучилися 9 міст, у тому числі, і ми.

За словами Сергія Одарича, участь міста в цій програмі відкриває можливість Черкасам брати участь в багатьох проектах, отримувати технічну і методичну допомогу від ЄС на розробку проектів енергоефективності, реформування транспорту.

Будучи за кордоном, міський голова Черкас вирішив і у відпустку сходити. Три дні він провів у Німеччині, їздив по смітниках.

– Дружина мене підколює, що в мене як не відпочинок, то постійні смітники… Я вивчав у  Німеччині, як в них відбувається складування і сортування сміття на рівні домоволодіння, його переробка. Сьогодні там досягнуті такі показники: близько 80% сміття яке виникає, використовується з користю, - зауважив Сергій Одарич. - До речі, на одному з заводів після складування сміття через 18 днів можна отримати якісний компост. У процесі цього щогодини отримують 500 кубічних метрів газу. Якщо подивитися на обсяги подібного сміття в місті Черкаси, його було б достатньо, щоб опалювати і освітлювати Південно-Західний район.

У Німеччині Сергій Одарич також обговорював питання благоустрою міста, облаштування доріг, зелених зон. Деякі з цих питань черкаська влада закладатиме в проекти на наступний рік для втілення в життя в Черкасах.

Отже, як підсумував черкаський мер, цього місяця він провів шість днів в Китаї, два в Брюсселі, три – в Німеччині (у відпустці).

– Ви знаєте, мабуть так повинно бути. Можливо, не з такою інтенсивністю, але я вважаю, що і міський голова, і керівництво виконавчого комітету, і керівники комунальних підприємств повинні час від часу виїжджати з нашого, вибачте, болота і подивитися який ми маємо вигляд, - зауважив Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+6 #4 Оксана Колісник 06.12.2011 01:22
Раджу прислухатися до поради Одарича. Варто їздити за кордон і, зокрема, знайомитися з роботою тамтешніх муніципалітетів . Аби потім було з чим і ким порівнювати. До речі, а слабо міському голові профінансувати ознайомчу поїздку черкаських журналістів (не прес-служби) хоча б до Польщі, саме для вивчення роботи місцевого самоврядування? Певно - слабо! Бо після того у них з'явиться дуууже багато запитань...І про "болото" також. Даруйте, але жоден зі справжніх лідерів громад не дозволить собі такого свинства по відношення до своїх виборців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Бровко 05.12.2011 15:52
Сьехались одни бездельники, которым нечего делать и транжирить народные деньги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Марина 05.12.2011 15:44
То на якого біса нам такий міський голова, який наше місто називає болотом, я так розумію,йому в Черкасах немає що робити, він тільки кошти проїзджає за кордони, зі своєю чудовою командою, його ж практично немає на робочому місці,він під кінець мабуть вирішив витягти все що тільки можна із міського бюджету, і команду свою так навчає, от чудові працівники, нічого не скажеш, зате вчителям та лікарям на зарплату не вистачає.Якби витрачав власні кошти то мабуть би охоти їздити не було б.От одне цікаво чи буде звітувати що зроблено для міста за рік, чи тільки фотографії працівникам буде показувати, як він чудово відпочивав за кордоном.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Доктор 05.12.2011 12:57
Будучи за кордоном, міський голова Черкас вирішив і у відпустку сходити. Три дні він провів у Німеччині, їздив по смітниках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100