реклама Делікат

реклама

Директор Чорнобаївської центральної бібліотеки Світлана Мосійчук спілкується по Скайпу з сільським головою села Мала Бурімка та завідуючою бібліотеки-філії села.

Директор Чорнобаївської центральної бібліотеки Світлана Мосійчук спілкується по Скайпу з сільським головою села Мала Бурімка та завідуючою бібліотеки-філії села.

Безкоштовний доступ до Інтернету почали надавати у вересні своїм читачам вісім бібліотек Чорнобаївської централізованої бібліотечної системи (ЦБС). Більш того, читачі, що прийдуть до бібліотеки зі своїми ноутбуками, нетбуками, кишеньковими комп’ютерами або смартфонами (ці пристрої зараз популярні серед молоді та ділових людей), зможуть скористатися безпровідним доступом до Інтернету за технологією Wi-Fi.

Оснащення бібліотек Черкащини комп’ютерами відбувається на конкурсній основі за програмою «Бібліоміст», що реалізовується в Україні за підтримки IREX, Міністерства культури і туризму України та фундації Білла Гейтса. Переможцями першого туру конкурсу на Черкащині стали Чорнобаївська центральна бібліотека разом зі своїми сімома філіями, розташованими в селах Красенівка, Хрестителево, Мала Бурімка, Великі Канівці, Ревбинці, Лихоліти та Іркліїв. Бібліотеки отримали 15 комп’ютерів з програмним забезпеченням, 4 принтери, 4 сканери та 4 комплекти мережевого обладнання. Загалом, ЦБС отримала техніку на загальну суму 9888 доларів США. Кожен комп’ютер укомплектовано веб-камерою, навушниками з мікрофоном та сучасним програмним забезпеченням, що окрім іншого дає можливість використовувати відеозв’язок за допомогою програми Skype. Та перш ніж взяти участь у конкурсі і отримати все це, сільські бібліотеки слід було відремонтувати, підвести опилення, придбати меблі тощо.

Отримавши техніку, бібліотечні працівники Чорнобаївської ЦБС пройшли навчання по роботі з нею та наданню нової послуги читачам в тренінговому центрі, спеціально створеному в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка. 

Цікавий факт. У той час, як згадані сільські громади, розуміючи важливість відродження бібліотек, як центрів культурного життя, все-таки розраховують на сторонню допомогу, то сільський голова села Малі Канівці відремонтував бібліотеку свого села та віднайшов можливість без допомоги «Бібліомісту» її комп’ютеризувати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100