реклама Делікат

реклама

Марш протесту, Умань, 4 вересня. Фото - РЕАКТОР.org

Марш протесту, Умань, 4 вересня. Фото - РЕАКТОР.org

Про початок безстрокової кампанії "Умань без хасидів" оголошує Черкаська обласна організація Всеукраїнського об´єднання "Свобода".  Кампанія об´єднуватиме в собі «інформаційні методи, публічні заходи, акції прямої дії та буде спрямована на розв´язання складного хасидського питання в Умані, виконання вимог громадськості з приводу налагодження цивілізованого відвідання Умані прибульцями-хасидами». «Свобода» висловлює «обурення бездіяльністю влади всіх рівнів, котра не вчинила жодних дій, щоб припинити та відвернути агресію хасидів до українців, не намагається унеможливити та зупинити масовий безлад, який щороку вчиняють хасиди в Умані на своє релігійне свято».

У заяві організації також зазначається, що «факт ганебної поведінки влади та правоохоронців не залишає сумнівів також у тому, що вони цинічно обслуговують інтереси лише прибульців-хасидів, дозволяючи їм творити безчинства та безлад в місті, не припиняючи та не даючи відсіч агресивним діям хасидів щодо місцевого населення».

Націоналісти підкреслюють, що низку вимог, виконання яких дало б змогу реально вирішити складне хасидське питання в Умані, було висунуто під час Маршу проти хасидського свавілля 4 вересня 2010 року. Серед вимог, зокрема, були такі: захистити конституційні права уманчан, прищепити хасидам повагу до українського населення, визначити статус хасидів, унеможливити приїзд чужинських кримінальних елементів, запровадити біометричний контроль для прибульців-хасидів, заборонити хасидам самовільне будівництво, рекомендувати прибульцям-хасидам перебувати у визначених культових місцях, заборонити порушувати спокій українського населення, примусити їх до сплати комунальних платежів, примусити їх до підтримання чистоти, обмежити в´їзд в Україну іноземців з епідеміологічно небезпечних країн (потенційних носіїв бубонної чуми, холери тощо).

«Влада ігнорує попередження свободівців про небезпеки внаслідок відсутності контролю дій хасидів та відсутності покарання за скоювані ними злочини та правопорушення, що, як наслідок, дають прибульцям відчуття повної вседозволеності та безкарності», - йдеться у заяві «Свободи» щодо початку кампанії «Умань без хасидів».

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 гонта 20.09.2010 10:05
Це для кого хасиди - прибульці? Для влади? Ви "свободівці" щось з головою не дружите. А в Умані "свій до свого по своє!" Це ж ваші лозунги...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100