реклама Делікат

реклама

Протестний плакат пана Лисака дуже схожий на передвиборчі плакати кандидатів на посаду в мери...

Протестний плакат пана Лисака дуже схожий на передвиборчі плакати кандидатів на посаду в мери...

Акцію протесту розпочали перед Черкаським міськвиконкомом 16 вересня підприємці міста. Цікаво, що акція стартувала напередодні підписання губернатором Черкащини Сергієм Тулубом розпорядження «Про підтримку розвитку підприємництва в області», де, зокрема, є і пункт про те, що «слід рекомендувати обласному прокурору офіційно оформити заяву підприємця Лисака… та дати правову оцінку діям посадових осіб орга нів місц евого самоврядування м. Черкаси».

Зрозуміло, що плакат з портретом пана Лисака є і на палатці протестувальників. Учасники акції запевняють, що стоятимуть перед мерією до того часу, поки не змінять мера Черкас.

– Запросили до акції всіх небайдужих, у кого є запитання до влади. Олег Лисак до нас приєднався і зайняв активну позицію. Адже одному з підприємців, що входить до обласної організації роботодавців у сфері торгівлі, нанесено владою збитків більше ніж на 145 тис. грн. Крім того, за поданням цієї організації проти посадовців мерії порушено декілька кримінальних справ, – розповідає голова Черкаської міської громадської правозахисної організації «Дія» Олександр Горний. – А вимога у нас до міської влади одна: міський голова Одарич повинен піти. Тому що більших збитків, ніж його команда, місту не наносив ніхто. Особисто він очолював Черкаський ДОК, був у наглядовій раді «Темпу». Нині знищують асфальтобетонний завод, а асфальт завозять з Києва. А зараз його людина, депутат міськради Ніна Набокіна очолює наглядову раду ВАТ «Темп». Я вже не наводжу інші факти: що твориться на причалах, з іншими підприємствами, яким не відводять землю. Про дії Одарича свідчить нещодавня заява начальника УМВС у Черкаській області Валерія Дернового, що проти посадовців черкаської міськради порушено декілька кримінальних справ, зокрема, через земельні питання. Тож мої висновки не безпідставні. Тому ми вважаємо, що такий мер як Одарич нам більше не потрібен.

Олександр Горний запевняє, що протест не готували саме під вибори, адже своє негативне ставлення до нинішнього мера Черкас підприємці стали висловлювати з часу обрання Сергія Одарича на посаді міського голови.

У свою чергу, голова організації роботодавців Черкаської області в сфері торгівлі Олег Лисак продовжує твердити, що головна вимога організації – це повернення майна підприємцям і покарання посадовців, винних у знесенні кіосків.

– З владою зустрічі не було. Тільки заступники мера спускаються щодня  до нас і беруть листівки, у яких ми пишемо, чому у Черкасах погані дороги, чому Одарич рветься до влади. Також наша організація добиватиметься того, щоб міська рада не затверджувала комплексну схему розміщення малих архітектурних форм на території міста. Адже відповідно до того списку, 308 кіосків по місту будуть знесені, через це втратять роботу більше тисячі осіб, – говорить Олег Лисак.

– Чи буде ваша організація підтримувати когось з кандидатів на посаду мера?

– Можливо, але на сьогодні в нас такого кандидата немає . А взагалі, ми ж громадська, а не політична, організація. І я особисто хочу щоб Одарич не пройшов, – каже Олег Олександрович.

У свою чергу, голова наглядової ради ВАТ «Темп» і депутат міськради Ніна Набокіна переконана, що палатки перед міськвиконкомом – це зовсім не прояв думки громадськості.

– Люди стоять там за певні кошти і відпрацьовується чисто політичне замовлення. І за таким людьми як Лисак і Горний ніяка громада міста не піде. Це люди, які ніколи не працювали і заробляють кошти на політиці. Що стосується асфальтного заводу, про який згадували, то він був в вотчині пана Олійника і його кума. І нам доводилося забирати його і вертати його дійсно громаді міста, – говорить Ніна Набокіна.

– Що ж до угоди між владою і підприємцями, яку підписав губернатор, а конкретно щодо пункту, де згадується пан Лисак, то мені соромно за діючу владу, якщо вони працює з такими громадянами. Все місто знає, хто такий Олег Лисак. У нас що, немає інших підприємців?! Обласному прокурору що, більше немає чим займатися в Черкаській області? Лише відстоювати права пана Лисака? А Олег Лисак хай почне з себе, хай на себе напише заяву про те, який він корупціонер. Бо у мене таке враження складається, що у влади більше немає з ким працювати. Ці ж люди (мається на увазі підприємці Горний і Лисак – Авт.) були з БЮТом, іншими політичними силами ,а тепер вони під регіонами. Вони вирішують свої особисті інтереси. Виходить, якщо знесли їхні незаконно побудовані кіоски, то це вже корупція. А якщо вони ображали людей, які в них працювали, то це не корупція. І в міліції є відповідні звернення по них, – запевняє Ніна Набокіна. – Що ж до «Темпу», то це підприємство не розвалюється, як помилково думає Олександр Горний. Підприємство виробляє продукції на 19 млн. грн. на місяць. Ми платимо податки, регулярно платимо зарплату, яка, до речі, є однією з найвищих в місті.

реклама

Коментарі  

 
+7 #19 Ирина 21.10.2010 21:07
Я думаю, что так оно и есть.
К примеру я тоже буду голосовать за Лысака :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #18 Юрий 18.10.2010 22:43
У Лысака сегодня самый высокий рейтинг из кандидатов в депутаты по Сосновскому р-ну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #17 Инесса 29.09.2010 22:08
У Одарыча есть деньги (грязные), то его жена покупает в европе скатерти, а Черкасские женщины хотят покупать скатерти у О.Горного. Я Одарычу и его семье желаю жить на одну зар. плату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #16 Кэт 26.09.2010 08:05
Я против Одарича!
Я видела Лисака по телевизору, очень грамотно говорил.Молодец!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #15 VVV 23.09.2010 17:53
Да, Нина, бездельников, плодящих грязные сплетни - тьма. Лысак - парень толковый, пробьется, а "***" свое получат, пусть пишут, на большее то не пособны :P ПИСАКИ.............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-28 #14 Поінформований 23.09.2010 11:43
Плітки??? Побійтеся Бога і людей!!! Це реальні факти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+31 #13 Нина 23.09.2010 08:02
То, что здесь написали про Лысака, всё это грязние сплетни. И я даже знаю, кто их автор :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #12 Ирина 22.09.2010 21:41
Я состою в организации Лисака и знаю его , как хорошего и отзівчивого товарища, которій всегда прийдёт на помощь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #11 VVV 22.09.2010 15:00
:lol:
:lol:эти самые ЧЕЛОВЕКИ - такие, как и ты. Вместе под мерией стояли!!!!!!!!В ремя покажет............................ху* из почем. ЖДИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-30 #10 Сухов 22.09.2010 14:06
***- человеки лишенные всяких жизненных принципов,челов еки которые эксплуатируют нанятых работников и не брезгуют продавать спиртное и сигареты детям - все ради собственной наживы.
Для ПР эти персоны - пушечное мясо которое бросается на Одарича и нужны они только перед выборами, а после от них открестятся как от ошибки природы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100