реклама

реклама

Учора о 4-й ранку село Косарі на Кам’янщині залишилося без тепла.

У селі розповідають, що подачу тепла зупинило підприємство «Косарський спиртовий завод». Котельня в Косарях, яка розташована якраз на території Косарського МПД ДП «Укрспирт», донедавна забезпечувала централізованим теплопостачанням місцевий садочок, школу та декілька багатоповерхових житлових будинків.

У Косарській школі розповіли: у них опалення є, а от садок і кілька чотириповерхових будинків, дійсно мерзнуть. У решті будинків – своя система опалення.

Сільський голова Косарів Василь Воропай у розмові з журналістом «Прочерку» підтвердив, що в селі дійсно відключили опалення. Але потім, певно, передумав давати коментарі, бо попросив передзвонити на номер у його кабінеті, та до телефону так і не підійшов. За кілька хвилин з’ясувалося, що він «кудись поїхав».

Керівник косарського МПД ДП «Укрспирт» Федір Кобзар пояснив, що тепло в будинки надходило з котельні заводу за рахунок «відпрацьованої» пари. Такий принцип опалення для населення був зручним, адже обходився близько 150-200 тисяч гривень, тоді як, за умови непрацюючого виробництва, витрати становили б близько 2,5 мільйонів гривень.

Через відсутність збуту продукції місяць тому, 15 листопада, виробництво спирту косарського спиртозаводу призупинили:

– Сьогодні у нас на складі без реалізації знаходиться 83 тисячі декалітрів спирту, а це майже місячний виробіток заводу, – пояснює Федір Іванович. – Ми намагалися домовитися про збут із «Національною горілчаною компанією», яка на сьогодні є найбільшим споживачем спирту в області, та й Україні. Проте керівництво відмовляється від пропозиції, посилаючись на низьку якість спирту. Тоді як, за результатами останньої державної дегустації, продукція нашого виробництва увійшла до десятки кращих виробництв країни, – обурюється він.

Через велику заборгованість за спожитий природний газ, завод перейшов на альтернативний вид палива (пічне паливо), що є значно дорожчим при формуванні витрат на опалення.

– Єдиний вихід із ситуації, що склалася, – підсумовує Федір Кобзар, – це робота на повну потужність.

Керівник апарату Кам’янської райдержадміністрації Валентина Даніленко говорить, що доки ситуацію не вирішить київське керівництво, ніяких дій «на місцях» вони вжити не можуть. На запитання, що в цей час робити жителям села відповідає, що не знає:

– Їх попереджали про можливе відключення центрального опалення. Хто захотів, зробив індивідуальне опалення, – сказала вона.

Натомість жителька села, яка просила журналіста не називати її ім’я, розповіла, що люди й проводили б індивідуальне опалення, але отримати дозвіл на встановлення – просто неможливо.

реклама

Коментарі  

 
+10 #3 C2H5OH 19.12.2011 11:05
Хто докерувався?
***
Те, що село рано чи пізно відключать від заводського тепла, знали усі. Я знаю, що перші спроби були ще при Ременюкові. Він ці намагання кілька років утрясав з Харламовим, а Борота підштовхувала людей до переходу на автономне опалення (допомагаючи з документами, дозволами служб), щоб селяни не залежали від заводу.
Якби зараз керували нормальні люди, а не проффесіонали-архип'юки, то усе було б нормально. А так маємо клопіт.
Є над чим поміркувати до виборів 2012 року. Пора регіоналам на звалище історії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Спирт 18.12.2011 10:53
Дивини ніякої немає, усе закономірно. Як то кажуть, за що боролись, на те і напоролись. Тулуб поставив Архип’юка, Тулуб поставив Кобзаря. На тепер – їж! Жаль тільки людей.
Не зрозуміло лише, чому коментарі для видання дає пані Даніленко, номер якої – шостий, а головна задача – мовчати і сопіти в дві дірочки. Що ж сам пан ГОЛОВА (два вуха) мовчить? Докерувалося теля!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 sergo 16.12.2011 21:03
– Ми пристосовуємося до вимог часу, я роблю все правильно. Але сама система порочна, її треба змінювати! – переконаний Олег Стадник.-даже тяфкнуть бобикам мабуть не разрешают :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100