реклама Делікат

реклама

Житловий фонд Черкащини до зими готовий. Проте є деякі проблеми та відставання від графіку, а також питання, які потрібно “енергійно та рішуче вирішувати”.

Про це повідомив 20 вересня під час брифінгу голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

За його словами, до зими готові 793 лікарняні заклади, 695 шкіл, близько 500 дитячих садочків. Створено стовідсотковий запас вугілля. Підписано паспортів готовності житлового фонду області майже на 77 %. Окрім житла, увагу губернатора привернули також дороги.

– Не у всіх районах підготовлені дороги до того, щоб функціонувати стабільно в зимовий період. Уже 92 % заготовлено посипного матеріалу з того, що планувалося, але є відставання ще в Кам'янському, Канівському, Жашківському, Маньківському та Уманському районах, - далекоглядно зауважив очільник області.

Ще одна проблема – заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства. Найбільше заборгували підприємства Сміли, Черкас та Шполи.

Проблемними залишаються і питання розрахунків підприємств за газ із різницею в тарифах.

– Сьогодні велика заборгованість у Черкаської ТЕЦ, Ватутінського комунального підприємства, у “Смілитеплокомуненерго”... А загальний борг житлово-комунальних підприємств по електроенергії – 10,2 мільйони гривень. Хоча з початку року рівень розрахунків складає 104 %. Тобто, ідуть стовідсоткові розрахунки і погашення попередньої заборгованості, – пояснив губернатор.

Що ж до обласного центру, за чиєю підготовкою до опалювального сезону губернатор слідкує з особливою увагою, то турбують будинки, які знаходяться на балансі заводу “Фотоприлад”.

– Я мав розмову із міським головою та керівником цього заводу, і мною поставлена жорстка вимога, щоб через 10 днів були повністю готові ці житлові будинки по всіх питаннях, пов'язаних із підготовкою до експлуатації в осінньо-зимовий період, – підсумував Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100