реклама Делікат

rozkopky Під час прокладання дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, поблизу сіл Гродзеве і Бабанка, уманські автодорожники натрапили на курган.  Про це інформує сайт Черкаської ОДТРК «Рось».

 Для  них - це не перша археологічна знахідка. До цього випадку автодорожники вже допомагали археологам проводити розкопки в Маньківському районі і Дніпропетровській області. Історики наголошують: розкопуючи курган, ніколи не знаєш, які сюрпризи чекають на тебе. Часто там можна знайти предмети побуту різних епох. Цього разу у розкопаному кургані знайшли поховання та залишки кераміки. Зараз їх вивчають археологи.

Микола Суховий - заступник начальника управління культури ОДА: «Курган був досліджений. Він відноситься до епохи бронзи. Виявлено 10 поховань, серед інвентаря 2 ліпних горщики, які після реставрації будуть передані до фондів обласного краєзнавчого музею. Пам’ятка археології після її дослідження практично зникає. Його дослідили і віддали під будівництво».

За словами археологів, на Черкащині ще чимало курганів, адже свого часу тут жили скіфи-хлібороби. Але точну цифру назвати ніхто не береться.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100