реклама Делікат

У роботі ПАТ «Черкаський приладобудівний завод» виявлено порушень на суму 430 тис. гривень.

Під час ревізії ПАТ «Черкаський приладобудівний завод» за період з 01.01.2009 по 31.08.2011 встановлено фінансових порушень, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на суму 248 тис. гривень та операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат, на суму 181 тис. гривень.

Так, ревізія встановила, що підприємство недоотримало коштів внаслідок списання дебіторської заборгованості у сумі 133 тис. гривень. І це при тому, що робота по стягненню заборгованості підприємством не проводилася. Крім того, недоотримали фінансових ресурсів і працівники заводу через ненарахування їм обов’язкових надбавок, доплат та матеріальної допомоги на оздоровлення всього на суму 106 тис. гривень.

Незважаючи на це, працівникам підприємства, за відсутності наказів керівника, були нараховані та виплачені премії. Зазначене призвело до втрат на суму понад 90 тис. гривень. Також нараховувались та виплачувались заохочення до професійних свят всього на суму понад 14 тис. гривень, хоча колективним договором підприємства такі виплати не передбачені. Вказані порушення спричинили зайве перерахування коштів у сумі понад 40 тис. гривень до державних цільових фондів.

Також контрольним заходом виявлено, що підприємство активно займалося благодійною діяльністю. Протягом ревізійного періоду було надано юридичним та фізичним особам благодійної допомоги у сумі понад 30 тис. гривень при тому, що такі витрати не були передбачені фінансовими планами заводу.

Матеріали ревізії передані до прокуратури Черкаської області, інформує прес-служба обласного КРУ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100