реклама Делікат

За два місяці у Черкасах збудували три будиночки котеджного типу. Це житло є доступним за своєю ціною. Його зводять в мікрорайоні «Яблуневий». Нині будівельники завершують опоряджувальні роботи, утеплення, встановлюють сантехніку всередині будиночків. Ці котеджі слугуватимуть зразком для тих, хто захоче придбати подібне житло.

Насамперед пропонуватимуть купити такі котеджі медикам і вчителям, які знаходяться на квартирній черзі, та іншим черговикам. А таких у Черкасах на сьогодні близько 13 тисяч. При розгляді заяв на придбання саме перебування людини у черзі буде пріоритетним.

Фото прес-служби Черкаського міськвиконкому

Фото прес-служби Черкаського міськвиконкому

 У міськвиконкомі запевняють, що швидкість будівництва не впливає на якість. Олексій Гужва, заступник міського голови, говорить, що при зведенні будиночків використовується технологія сухого будівництва. Вона дозволяє зводити житло навіть при температурі повітря в межах нуля градусів.

– Така технологія є популярною в США та країнах Європи. Дерев’яне каркасне будівництво відоме ще з часів середньовіччя. Саме за такою технологією зведені будинки у старих кварталах угорських, німецьких, австрійських міст. У старі часи між стінами каркасу «заливали» глину. Нині ж – сучасний утеплюючий матеріал, — говорить Олексій Гужва.

Таке житло не затратне. Воно дешевше у будівництві, але комфортне для жителів. Котеджі енергоефективні. Втрати тепла там зведені до мінімуму. Більше того, замість дерев’яних вікон планують встановити сучасні склопакети, які допоможуть втримати тепло.

Кожен котедж має свій невеличкий двір, де можна поставити автомобіль, обладнати невеличкий дитячий майданчик чи розбити скверик. Загальна площа ділянки – близько шести соток. Територія довкола котеджів освітлюватиметься. Будиночки зводяться за одним проектом і однією технологією. Вони не псують архітектурного вигляду кварталу. Фірма-забудовник дає гарантію 25 років.

Вартість 1 кв. м буде значно меншою, ніж ціна квартирного метра у багатоповерхових будинках.

Зараз завершується остаточний підрахунок вартості 1 м кв., інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому. Нині вона складає близько 5000 тис. грн. за 1 м кв. Для прикладу: вартість трикімнатної квартири у новобудові, площею в 60-70 м кв., складає близько 60 тис. доларів.

Деталі щодо придбання будиночків можна дізнатися в комунальному підприємстві «Черкасиінвестбуд», яке є замовником будівництва, за адресою: вул. Б. Вишневецького, 47. Телефон для довідок: (0472) 36-09-39.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Сергій Слинько 27.12.2011 13:06
Лише 25 років фірма-забудовник гарантує, що простоїть цей будиночок за 27 чи 50 тис. доларів((( От і рахуйте самі на скільки вам потрібне житло і що можуть успадкувати ваші діти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 sergo 21.12.2011 22:46
я чо-то думаю что они там сами первые в очереди. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Ну-ну 20.12.2011 21:14
Да, уж статейка - явный плевок в лицо всем, кто стоит на квартирной очереди.Если б у них были такие деньги, они б уже давно не стояли б в этой безнадежной очереди!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Евгений Иванцов 19.12.2011 22:29
дворникам ещё предложите. откуда у учителя 40 косарей уев!? Да, жильше чуть дешевле, чем на рынке.. но откуда взялся термин социальное? Кто может себе позволить накопить 40 тыс баксов? Сколько нужно официально зарабатывать, чтобы банк дал кредит на хотя бы 20 тыс уев?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100