реклама Делікат

На фото: представник ініціативної групи Пологового будинку № 2 Алла Гармаш та депутат міської ради Микола Булатецький

На фото: представник ініціативної групи Пологового будинку № 2 Алла Гармаш та депутат міської ради Микола Булатецький

На сесії міськради знову виступали проти реорганізації пологових будинків у Черкасах. На захист Пологового будинку № 2 виступив депутат-бютівець Роман Діскант.  Разом із колегою Миколою Булатецьким він був на зборах колективу цього медичного закладу. Медики звернулися до депутатів з проханням скасувати рішення про реорганізацію закладів.

– У цьому зверненні наводяться факти, що реорганізація призведе до вкрай негативних наслідків… Старші медсестри відділень замість виконання своїх обов’язків, виконують роботу кур’єрів – тобто вони постійно в роз’їзді по якихось дорученнях між двома пологовими будинками. У зв’язку з відсутністю печатки в Пологовому будинку № 2 виникають скарги породіль, які не можуть вчасно отримати листи непрацездатності, довідки та інші документи, – розповідав пан Діскант.

Крім цього, за його словами, виникають проблеми із отриманням деяких ліків.

– Я не фахівець у цій галузі, але якщо всі працівники кажуть, що це неправильно, то давайте задумаємося. Я звертаюся до депутатів: якщо ми приймаємо неправильне рішення, нічого страшного в тому немає, щоб його відмінити. Не треба робити вигляду, що ми цього не бачимо. Тільки сильні люди можуть виправляти свої помилки, – звернувся до колег депутат.

Мер Сергій Одарич дав доручення департаменту охорони здоров’я виправити недоліки, які виникають у роботі закладу. Але зазначив: почув зауваження не про якість медичних послуг, а про менеджерську роботу.

– Немає ніяких проблем обмінюватися документами в електронному вигляді і непотрібно нікому нікуди їздити, – сказав мер.

Депутат Микола Булатецький вивів до трибуни представника ініціативної групи Пологового будинку № 2 Аллу Гармаш.

Медик також звернулася до депутатів з проханням переглянути своє рішення.

– Той перинатальний центр, який знаходився на базі нашого пологового будинку, перевели в обласну дитячу лікарню. Зараз вагітні жінки проходять обстеження УЗД разом з інфікованими хворими дітьми. Чи не доречніше було залишити його на нашій території? Наш пологовий будинок зовсім у приниженому стані. Ми протягом цілого року перебуваємо у невідомому положенні. То нас закривають, то нас реорганізовують. Уявіть, як лікарям працювати, коли вони в постійному стресі! Ми бачили статут, за який уже проголосовано на минулій сесії. В статуті написана одна адреса: Чехова, 101. Ні про яку іншу базу там нема жодного слова… – зверталася до депутатів медик.

На це міський голова запропонував директору департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олегу Стаднику внести зміни в статут з тим, аби головний лікар і адміністрація новоствореного закладу працювали в Пологовому будинку № 2.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сом 21.12.2011 11:32
В курсе, да? Та ты по ходу оттуда чувак, из "мерии", может чо еще расскажешь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Ну-ну 20.12.2011 21:22
Одарич говорил про электронный документооборот и в исполкоме, а на деле - документы доходят до исполнителя на четверые сутки, пока всё начальство свою карлючку не поставит, даже не читая этих документов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Оксана Колісник 20.12.2011 19:50
Чи то так написано, чи... Ну просто залишається руками розвести, читаючи: "На це міський голова запропонував директору департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олегу Стаднику внести зміни в статут з тим, аби головний лікар і адміністрація новоствореного закладу працювали в Пологовому будинку № 2." Тобто, виходить, що ніхто не має зеленої уяви, а як треба було б працювати. Ну попросили - давайте напишемо щось, попросить ще хтось - і це напишемо, а потім щось стрельне в голову - викреслимо... Ось в голову "стрельнуло" - пологовий будинок закрили, трохи раніше, щось привиділося - переколотили пасажирські перевезення. Конгеніальний менеджмент під девізом: "Папір усе витерпить".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100