реклама Делікат

16 черкаських селян подали обласній владі заявки на відшкодування вартості придбаних доїльних апаратів. Зараз заявки подані в Міністерство аграрної політики на розгляд. Про це «Прочерку» повідомив начальник відділу організації виробництва та переробки продукції тваринництва Головного управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Анатолій Чернецький.

Черкаські чиновники сподіваються, що гроші з Міністерства до кінця року таки надійдуть.

– Якщо ж ні, сума буде зафіксована в бюджетній заборгованості, - зазначив Анатолій Чернецький. – Взагалі ж, ще ніхто з українських селян не отримував відшкодування за придбані доїльні апарати. Бо така програма діє перший рік. Хоча зараз ще не надійшло фінансування по жодній з програм підтримки тваринництва, крім як по програмі розведення м’ясних корів.

Як повідомив Анатолій Чернецький, щоб мати право подати заявку на відшкодування вартості придбаних доїльних апаратів, селянин повинен тримати не менше трьох корів, які мають паспорти та належним чином про ідентифіковані. Після купівлі доїльного апарату людина повинна готувати копії платіжних документів, копії паспортів на корів та довідку сільради про наявність поголів’я корів. З усім цим слід звертатися в управління агропромислового комплексу відповідної райдержадміністрації. Там є комісія, яка приймає рішення щодо включення-невключення до реєстру даної особи.

Згідно держпрограми, сума відшкодування вартості доїльних апаратів становить до 5 тисяч гривень. Десь стільки вони і коштують. За апарат, який коштує більше п’яти тисяч гривень, селянин все одно отримає саме 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, минулого місяця було семеро бажаючих, що оформили заявки на відшкодування. Про це повідомляв начальник Головного управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Вадим Рудишин.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 вася 23.12.2011 00:04
васю корнієнка вигнали тепер повернуть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 sergo 22.12.2011 21:59
опять лохов прокинули!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100