реклама Делікат

реклама

У коридорах облвиборчкому - як у лікарні. Саме тут підписуватиметься фінальний протокол підсумків голосування на Черкащині...

У коридорах облвиборчкому - як у лікарні. Саме тут підписуватиметься фінальний протокол підсумків голосування на Черкащині...

Сьогодні в кабінетах Черкаської обласної виборчої комісії ще пахне фарбою, а сам невеликий коридор через те, що навколо переважає білий колір, чимось нагадує лікарню. Працівники обласної виборчої комісії, яких «Прочерк» зустрів у приміщенні, розповідають, що нещодавно тут так смерділо фарбою, що під вечір починало дерти горло і боліла голова. Та не своїм зовнішнім виглядом, і навіть не запахом, дивує це приміщення. Це приміщення розташоване неподалік обласної організації Партії регіонів…

«Прочерк» вже повідомляв: влада бере під повний контроль виборчі комісії у Черкаській області, адже майже у всіх виборчих комісіях (є лише декілька винятків) керуватимуть представники провладної коаліції.

Ми досить довго намагалися зв’язатися з головою обласної виборчої комісії Ольгою Козько, що є представницею Партії регіонів. Для цього приходили і в приміщення комісії, що розташоване в Черкасах за адресою: вул. Байди Вишневецького, 47. І телефонували на міський номер до голови комісії за номер 37-28-56, і до секретаря – 45-52-54. Та нам постійно говорили, що Ольга Іванівна змушена цілий день бігати в різноманітних справах. Тож додзвонилися на мобільний.

– Чи вбачаєте ви вплив Партії регіонів на роботу комісії через її близьке розташування до обласного штабу партії?

– Поки не вбачаю, але якщо буду вбачати, я вам повідомлю, – пообіцяла Ольга Козько.

Опозиція вважає, що сусідство комісії з обласною організацією Партії регіонів невипадкове

Опозиція вважає, що сусідство комісії з обласною організацією Партії регіонів невипадкове

– А чому ви все-таки вибрали приміщення в цій будівлі?

– По-перше, тут є достатньо площі для нашого розміщення. А по-друге, тут доволі помірна орендна плата. А взагалі-от, допомогти немає бажаючих, а критикувати і каверзні запитання всілякі задавати – море... – збентежилася Ольга Іванівна. – А нам от, згідно кошторису, потрібно на 800 грн. купити канцелярські товари. От скажіть, можна вижити комісії? Не знаєте? А запитання задаєте…

Назвати, яка ж все-таки орендна плата за дане приміщення (щоб можна було співставити по місту), пані Козько відмовилася.

У свою чергу, Микола Булатецький, який входитиме до п’ятірки «Батьківщини» до обласної ради на цих виборах, переконаний, що через територіальні виборчі комісії однозначно йтимуть фальсифікації.

– Це вже сьогодні видно… Якщо влада заявила про те, що «Черкасам потрібен новий мер», то він повинен бути їхній. Це буде робитися, зокрема, і через діяльність комісій, – говорить Микола Булатецький. – Що ми бачимо вже зараз, по факту. Наприклад, партія «Реформи і порядок», яку я донедавна очолював (а тепер курирую як партнер), виставила у виборчі комісії області 17 кандидатів. Це досвідчені люди. Але жоден з них не пройшов в виборчі територіальні комісії. Пройшла тільки одна людина, яка нами не подавалася – у Городищенському районі. Ця людина фактично відкололася від нас, але пройшла… Щодо «Батьківщини», то влада запустила трьох осіб від цієї політичної сили в Драбові, а також пройшла по Черкаському району дружина одного з чиновників райдержадміністрації. Але абсолютно надійні люди не пройшли.

У свою чергу депутат обласної ради Любов Майборода каже, що незважаючи на склад виборчих комісій, людям треба довіряти.

– У нас до складу обласної виборчої комісії включена від місцевої організації Партії Вільних Демократів Світлана Павлівна Чернявська. І інших, що ми пропонували, включили, – говорить Любов Володимирівна, яка йтиме у першій п’ятірці до обласної ради від Партії Вільних Демократів. – А взагалі, я бачу, що у керівництві виборчих комісій переважають представники провладної коаліції. Але знаєте, у мене немає упередженого ставлення до людей. У мене такий підхід: краще людям довіряти, і потім хай вони можуть обманути, ніж з самого початку не вірити. У мене принцип людям довіряти. І я думаю, що безперечно ці вибори будуть для нас важливими. Це екзамен нашого населення на здатність до самоорганізації.

Водночас. Як повідомили "Прочерку" в організаційному відділі виконавчого апарату Черкаської обласної ради, до них з членів обласної виборчої комісії ніхто не звертався, хоч цього і очікували. У приміщенні обласної ради вже були виділені … кабінети для виборчкому. Безкоштовно. Також для роботи комісії були готові надавати і оргтехніку, і автомобіль.

- Раніше обласна виборча комісія затверджувалася обласною владою, тепер пряма вертикаль, тобто затвердження йде з ЦВК, з Києва. Відповідно з Києвом насамперед і контактує керівництво обласної виборчої комісії, - кажуть в організаційному відділі виконавчого апарату обласної ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100