реклама Делікат

Тиждень тому на стовпах і під’їздах будинків у Черкасах з’явилися оголошення з проханням допомогти хворій 6-річній дитині, інформує «Газета по-українськи».

Текст написаний із помилками: «Дівчинці лише шість рочків, та вона бориться за життя. Світланкі постановили тяжкий діагноз –«лейкоз». Потрібна термінова операція. На жаль такі операції не проводяться в Україні. А батьки невзмозі зібрати велику суму коштів».

 Фото дитини взяте з інтернету. Унизу вказані тільки банківські реквізити, жодних контактів немає. У благодійних фондах кажуть, таке можуть робити шахраї.

– Зазвичай в оголошеннях під реквізитами банку вказують номер телефону рідних чи адресу. Щоб охочі допомогти могли поспілкуватися й уточнити якісь моменти. Те, що контактні дані відсутні, це вже має насторожувати. Так само викликати підозру може не співпадіння віку на фото і вказаного в оголошенні, – каже заступник директора благодійного фонду «Інсайт» Елеонора Герасименко.

Банкіри відкривають рахунок, не питаючи про цілі.

– Я не можу сказати, настільки інформація про допомогу достовірна. Може, й справді рахунок відкритий для цього. Але є і шахраї. Тому я радив би, щоб гроші на благодійність перераховували цільовим методом. Наприклад, через Червоний Хрест, якісь соціальні структури міськвиконкому чи облдержадміністрації, – каже Віктор Шуршин, директор регіонального управління «Приватбанку» в Черкасах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100