реклама Делікат

У понеділок на позачерговій сесії Канівської районної ради депутати напружено, цілих 6 разів голосували питання „Про погодження приватизації житла” і щоразу набиралося лише 18-19 голосів „за”. Незговірливість депкорпусу пояснюється просто: мова йшла про приватизацію квартири головою РДА Гикою Олексієм Миколайовичем.

фото - http://kanev.olx.com.ua

фото - http://kanev.olx.com.ua


 Цю трикімнатну квартиру райрада придбала місяць тому за 299 тисяч гривень, прийняла в районну комунальну власність, а потім своїм рішенням передала райдержадміністрації в оперативне управління як службове житло. Квартира, звісно ж, призначалася „бездомному” голові РДА, котрий влітку 2010-го року прибув з Київської області керувать Канівським районом.

Однак, жити в службовій квартирі до закінчення строку своїх повноважень пан Гика не бажає. Тому майже моментально квартира була винесена на приватизацію, а районних депутатів почали „обробляти” на предмет погодження цього питання на сесії. Власне, позачергова сесія і була скликана заради „протягування” цього рішення.

Тим часом в районі вже циркулюють чутки, що пан Гика збирається найближчим часом продати приватизовану квартиру і покласти в кишеню непогану суму, яка ще недавно знаходилась в районному бюджеті.

До честі канівських районних депутатів, вони не погодились на цю дороговартісну оборудку, мета якої „покращення життя” однієї – єдиної людини – районного можновладця, колишнього соратника пана Тулуба по „Енергоатому” Олексія Гики.

-- В нинішніх економічних умовах, при катастрофічно куцих місцевих бюджетах така витрата виглядає по меншій мірі аморальною, а по більшій – просто злочинною, -- говорить депутат обласної ради бютівець Анатолій Бондаренко. – Упевнений, районні депутати мають цілий перелік об’єктів і проблем, де б знадобились кошти, пущені на збагачення районного чиновника. Тому їм совісно голосувати за приватизацію щойно придбаного районним бюджетом житла.

До речі, в обласній „Батьківщині” зазначають, що нині на Черкащину завезено з інших районів України 176 чиновників і, безумовно, вся ця ненаситна армія очікує винагород за свій міграційний „подвиг”. В хід ідуть не тільки корупційні схеми, а й такі ось, як у Каневі, легальні квартирні оборудки.

Тим часом, крапка не поставлена. 30 грудня сесія голосуватиме за це ж питання. До переможного кінця, поки з кожним депутатом не проведуть „роз’яснювальну” роботу? Схоже, що так.

Між тим, 300 тисяч гривень, за які куплена злощасна квартира, могли б піти на покращення житлових умов учасникам бойових дій, троє з яких в районі мають позачергове право на це і ніяк не дочекаються його заслуженої реалізації. Депутати-соціалісти також вказують на те, що в селі Литвинці в школі мерзнуть діти, там терміново слід поміняти вікна, і цих грошей цілком вистачило б для вирішення проблеми. В трьох селах району конче необхіден ремонт ФАПів...

Ольга Синицька

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 sergo 27.12.2011 20:00
та все они там такие сироты!не верите-проверьте!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Надежда 27.12.2011 16:27
Молодцы депутаты, которые голосовали против. Дай им Бог здоровья. А тех кто голосовал "за" стоит узнать в лицо, чтоб больше никогда депутатами их не избрать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Рефері 27.12.2011 15:25
Весукраїнське позорище і конкретна "підстава" для Тулуба! І він стерпить, щоб і так нікчемний рейтинг регіоналів втрамбовував і грязюку якийсь там Гика?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Оксана Колісник 27.12.2011 14:15
А що ви ще хотіли? Щоб він з Канівщині просто так пішов? На "проектах тисячоліття" - вертодромах і т.п. кишені набивають його патрони. А більше на Канівщині взяти нічого (все раніше розібрали), то, як кажуть, з паршивої вівці хоч шерсті жмут - квартирку, тобто...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Не лохторат 27.12.2011 11:08
"Покращення для людей", - вже всім стало зрозуміло, що малось на увазі, - пахан і його кодло - ЛЮДИ, - всі решта - стадо, яке треба триматив стойлі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Валерій 27.12.2011 10:46
А скільки їх вже було і ще буде (голів адміністрацій! І кожному з них, бідних і бездомних, була придбана квартира за кошти районного бюджету... От вам і покращення їхнього життя "вже сьогодні".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Черкаси 27.12.2011 09:56
у нас, як дорветься до владного корита так одразу і БОМЖ... бідненький Гика з Києва переїхавши до Канева, мабудь, в палатці живе....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100