реклама Делікат

реклама

Сьогодні на Соборній площі Черкас відбулася акція на підтримку секонд-хенду. Організатором виступила громадська організація “Асоціація дилерів секонд-хенд”. Перед облдержадміністрацією зібралися власники мережі магазинів секонд-хенду,  а також покупці, які одягаються у цих магазинах. Близько двохсот черкащан вимагали владу почути їх і не забороняти ввіз секонд-хенду з-за кордону.

Як розповів у своєму коментарі “Прочерку” член громадської організації “Асоціація дилерів секонд-хенд” Руслан Манівський, акція покликана привернути увагу до того, що після заборони про ввезення китайського одягу з-за кордону дуже багато українців залишаться без робочих місць.

- Нікому не хочеться залишатися без роботи. Секонд-хенд — це альтернатива, це можливість дешево і гарно вдягатися і не бути голим і босим. Не такі в нас великі зарплати, щоб одягатися в бутиках. Натомість, ми маємо право вдягати те, що ми хочемо, - резюмував Руслан Манівський.

Активістка акції Олена відмовилася називати своє прізвище, мотивуючи це тим, що не може позиціонувати себе, як “особистість, яка повністю бере на себе всю відповідальність”. За її словами, близько 60 % черкащан одягаються у секонд-хендах, а кожен третій-четвертий житель міста втратить роботу після заборони ввезення секонд-хенду в Україну:

- Ми хочемо, щоб люди мали можливість вибирати в чому ходити і за яку ціну купувати одяг. Бо на даний момент у нас на території України нашої продукції дуже мало. Китайської продукції набагато більше. І якщо ми зараз повністю заборонимо ввіз товарів групи “секонд-хенд” на територію України, то не всі люди зможуть дозволити собі піти і купити ту чи іншу річ. Якщо в родині одна-дві дитини, то піти і купити їм речі в магазинах дуже важко. Бо, наприклад, ті самі сарафанчики чи те саме взуття — все це коштує 300-500 гривень. Якщо в родині є дві дитини, вони не зможуть собі дозволити піти і це купити. Наша країна не така багата, щоб ми змогли собі дозволити купити повністю одяг за 300-800 гривень за одну річ, - вважає дівчина.

Подібні акції сьогодні також пройшли в інших містах України, зокрема, в Києві.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 ФрУнт 23.09.2010 16:42
Цитую Фр@нт:
Щось на протестуючих одежа на секондхендовськ у не дуже схожа, чи може для них якісь свої блатні секондхенди? :o

Фр@нт, если ты придешь к ОДА требовать снизить цены на картошку, у тебя обязательно должен быть мешок картошки за спиной?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 вася 23.09.2010 10:39
Франту- Ты чув що такеСток- новий одяг у секонд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Алекс 23.09.2010 10:19
> Фр@нт , в "секонд-хенде" не только старая, убитая одежда....если хоть раз там был в дни завоза, то должен знать, что есть вещи которые действительно качественные...например где ты купишь фирменную футболку Найк, или Адидас, или других известных брендов за 15-20 грн.... ну пойди в фирменный и купи за 300 такую же.... а в чем разница?!- в ношении до первой стирки.... я поддерживаю существование этих магазинов и товаров!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Фр@нт 22.09.2010 21:34
Щось на протестуючих одежа на секондхендовськ у не дуже схожа, чи може для них якісь свої блатні секондхенди? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100